ZETApress

hírportál

Futónők a Népligetben

A kapcsolati erőszak elleni küzdelem fontosságára hívta föl a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet a 26. ALDI Női Futógálán. Látványos installációval, önkéntesekkel, szakemberekkel és kreatív eszközökkel települt ma ki a Népligetbe, ahol a kapcsolati erőszak elleni küzdelem fontosságára hívták föl a figyelmet.

A szeretet nem árt mottójú kampányuk keretében megvalósuló akcióval arra kívántak rávilágítani: hogy a kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható és van segítség az érintettek számára! A segítségnyújtással kapcsolatos információk megtalálhatók a mindenki által könnyen elérhető honlapjukon, akár anonim tanácsadás formájában is.

Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőröző a Segélyszervezet önkénteseként vett részt a figyelemfelhívó akcióban, valamint a 3×2 km-es váltó csapat tagjaként rajthoz is állt A szeretet nem árt feliratú futómezben – tudatta Kis Boáz, a MÖS sajtóreferense. Fotónk Fekete Dániel felvétele.

Az Ökumenikus Segélyszervezet versenyközpont melletti sátránál a verseny ideje alatt bárki bekapcsolódhatott a kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó akcióba egy kitűző kirakásával, lemosható tetoválás felrakásával, vagy egy poszt üzenettel. Ugyanitt volt kiállítva a Segélyszervezet korábbi kampányaiból jól ismert hatalmas matrjoska baba installáció is. A szervezet célja az volt, hogy a versenyen megszólított futók és szurkolók közül sokan megosszák közösségi oldalaikon a kreatív eszközök segítségével az üzenetüket: A szeretet nem árt! A figyelemfelhívó akció Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter támogatásával valósult meg.

Szóljon hozzá!