ZETApress

hírportál

Nyert a darts-címvédő

Véget ért a sporttörténelmi verseny, a regnáló világbajnok győzött Budapesten. A walesi Gerwyn Price ugyanis megnyerte a Hungarian Darts Trophy-t, amely a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC első magyarországi eseménye.

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett sporttörténelmi viadalon a walesi az angol Michael Smith ellen nyert a döntőben. A szombati versenynapról idekattintva olvashatunk. A Hungarian Darts Trophy-t első alkalommal rendezték meg. A prémiumkategóriás versenyen olyan sztárok indultak, mint a skót Peter Wright vagy a holland Michael van Gerwen – többek között.

A vasárnapi zárónap egyik meglepetését Michael van Gerwen szolgáltatta, aki az északír Brendan Dolan ellen kiesett a nyolcaddöntőben, később – a negyeddöntőben – Michael Smith 6:2-re verte Peter Wrightot. Gerwyn Price viszont magabiztosan menetelt. A nyolcaddöntőben az ausztrál Damon Heta ellen nyert, a negyeddöntőben Brendan Dolant búcsúztatta, a döntőbe jutásért pedig az angol Luke Humphries-t győzte le 7:4-re, a fináléban aztán 8:2-re múlta felül Michael Smith-t.

Szóljon hozzá!