ZETApress

hírportál

Dobogón a magyar csapat

A magyar hajtók közül Dobrovitz József 46,38 hibaponttal 5. helyen végzett. – Úgy gondolom, hogy nagyon jól teljesítettünk. Minden azon múlik, hogy a lovakkal jó összhangba tudok-e kerülni. A csapatom jól dolgozott, jól előkészítették a fiúk a versenyt, a fiammal a melegítést jól osztottuk be. Lett egy jó díjhajtás belőle, nagyon boldog vagyok.

Lázár Zoltán 51,97 hibaponttal a 11. helyen zárta a díjhajtást. – Nagyon el vagyok keseredve. Vannak megmagyarázhatatlan dolgok még nekem is, hiába éltem az egész életemet ebben a sportágban. Ez is egy ilyen. Tudni kell, ez a legjobb lovam, sőt, a világ egyik legjobb díjhajtó lova. Mielőtt behajtottam, már éreztem, hogy baj van. Pedig egyik esélyese voltam ennek a versenyszámnak.

A másik három lovam zseniális volt, amennyire lehetett, kiküszöbölték a negyedik hibáit – mondta hozzátéve: ennyit még nem dolgozott, mint a mostani Eb-felkészülésben, így különösen fájlalja, hogy miért pont most, miért pont ezen a versenyen történt ez vele. De ahogy megjegyezte, az ilyen bekattanás előfordulhat, ha az ember négy érző élőlényt irányít. – A hátrány sok, de kezelhető, a dobogóra talán oda lehet érni egyéniben. A csapatnak nagyon hiányzik ez a 10-12 pont – mondta hozzá Zoltán és elárulta, hogy a szombati maratonhajtásra is fogatban tartja az ezúttal alul teljesítő lovát.

Német siker díjhajtásban

A csütörtöki részeredmény után a végeredmény egyéniben:
1. Mareike HARM, Németország, 40,65 hibapont
2. Bram CHARDON, Hollandia, 43,18 hibapont
3. Benjamin AILLAUD, Franciaország, 43,52 hibapont

Csapateredmény:
1. Hollandia (Bram CHARDON, Ijsbrand CHARDON, Koos DE RONDE), 86,96 hibapont
2. Németország (Michael BRAUCHLE, Mareike HARM, Georg VON STEIN), 90,89 hibapont
3. Magyarország (Dobrovitz József, ifjabb Dobrovitz József, Lázár Zoltán), 98,35 hibapont

A 36 éves győztes Mareike Harm névjegye:
a fogathajtást sikeres egyes fogathajtóként kezdte (csapat világbajnok)
2013-ban az izsáki négyesfogathajtó Eb-n és a 2017-es a göteborgi Eb-n ezüstérmes német csapat tagja
2016-ban a négyesfogathajtó világbajnokságon (Breda) egyéni 9. helyezést ért el;
Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, a lovaim a lehető legjobb formában várták a díjhajtást, amelyben még így is felülmúltuk a várakozásainkat. Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a verseny után a győztes.

Szóljon hozzá!