ZETApress

hírportál

Névsorolvasás

Megérkeztek az Európa-bajnokság sztárhajtói. A szeptember 2-5-én az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás társrendezvényére, a jubileumi XII. Négyesfogathajtó Európa-bajnokságra rekordszámú: 43 fogat, 10 ország, 9 csapat, 215 ló, 11 Európa- és világbajnok hajtó érkezett Budapestre. Megérkezett és starthoz áll:

az elmúlt másfél évtized legeredményesebb együttese, a holland csapat, élükön minden idők legeredményesebb fogathajtójával, Ijsbrand Chardonnal, a szintén többszörös világ- és Európa-bajnok Koos de Ronde-dal, valamint Bram Chardonnal és Mark Weusthoffal;

az Európa-bajnoki címet viselő német csapat: Michael Brauchle, Georg von Stein és Anna Sandmann;

a francia Benjamin Aillaud, az előző Európa-bajnokság (2019 Donaueschingen) egyéni ezüstérmese és csapat bronzérmese;

a belga Glenn Geerts, a legutóbbi Európa-bajnokság egyéni bronz és csapatezüstérmes hajtója;

a svájci Jér ô me Voutaz, a FEI négyesfogathajtó világranglista jelenlegi hatodik helyezettje.

Az edzőtábor után megérkezett a magyar csapat (Lázár Zoltán kilencszeres világbajnok, Dobrovitz József világbajnok, ifjabb Dobrovitz József kétszeres világbajnok) és a hat magyar egyéni induló. A három magyar világbajnok a világ fogatsportjának elismert, sikeres személyisége. Együtt közel félszáz világ- és Európa-bajnokságon szerepeltek, ahol 36 érmet nyertek.

Sok a trónkövetelő, minden idők legkiélezettebb kontinensviadalára számítunk – tudatta Fehér Károly sajtófőnök. Az előzmények idekattintva olvashatók. Az alábbi programban látvány, izgalom, sportélmény egyaránt megtalálható:

szeptember 1-eje szerda: állatorvosi szemle, a díjhajtás sorsolása, 17:30-kor ünnepélyes megnyitó;
szeptember 2-3-a csütörtök-péntek 10 óra: díjhajtás;
szeptember 4-e szombat 10 óra: maratonhajtás;
szeptember 5-e vasárnap 10 óra: akadályhajtás, 15:30-kor bajnokavatás, ünnepélyes díjátadás.

Szóljon hozzá!