ZETApress

hírportál

Hegyi Eb Szlovéniában

Nagy Norbert Lengyelország után Szlovéniában is aranyérmet szerzett: megnyerte a hegyi Európa-bajnokság szlovéniai futamát. A versenynek Ilirska Bistrica adott otthont, ahol a második felfutás előtt még 1,6 másodperces hátrányban volt a magyar pilóta – tudatták sajtósaik.

A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetője azonban nagyot versenyzett zárásként és végül nyerni tudott kategóriájában a szlovén Ales Prek előtt. A korábbi WTCR-dobogós autóversenyzőnek ez az idei második futamgyőzelme a hegyi Európa-bajnokságon és az összetett 2. helyéről várhatja a horvátországi utolsó zárófutamot. – Ezen a hétvégén is sikerült jó tempót menni, a beállítások is sikerültek. Nagyon örültem annak, hogy kiélezett versenyben dőlt el a szlovéniai viadal – összegzett Nagy Norbert az eredményhirdetés után.

Herczigék 4. lettek a csehországi Rali Eb-n

Csehországban a 6. helyről várta a folytatást a Herczig-Ferencz páros: a duó jól tartotta magát a rali Európa-bajnokság cseh állomásán a 9 gyorsasági után – tudatták sajtósaik. Herczig Norbert szerint sok szempontból az egyik legnehezebb versenyükön vannak. – Egyrészt az időjárás nem éppen kiszámítható. Szombaton volt olyan szakasz, amely napsütésben kezdődött, és esőben ért véget. Nehéz alkalmazkodni ilyen helyzetekhez a gumikkal. Jó dolognak tartom, hogy a nehéz körülmények ellenére is ott vagyunk az első hatban. További pozitívum, hogy nagyon kis különbségek vannak az egyes versenyzők között – összegzett Herczig Norbert. A magyar duó legutóbb a rali Eb római állomásán dobogóra tudott állni, miután 3. lett.

Továbbra is jó formában van a Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros. A ŠKODA Rally Team Hungaria kettőse az előkelő 4. helyen végzett a rali Európa-bajnokság csehországi állomásán. A Barum Rallye alaposan próbára tette a versenyzőket, így Herczigék is megküzdöttek a 4. helyért. – Talán nem túlzok, ha azt mondom. életem egyik legnehezebb versenyén vagyunk túl. Itt aztán minden kiszámíthatatlan volt, egy másodpercig sem lehetett kihagyni. Az, hogy egyáltalán befejeztünk egy ilyen viadalt egy ilyen erős mezőnyben, az már önmagában komoly fegyvertény, de a negyedik helyezés hab a tortán – mondta Herczig Norbert.

A duó legutóbb a Róma-ralin is jól teljesített, akkor dobogóra állt, miután 3. lett az Európa-bajnoki mezőnyben. A Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros az Eb-összetett mezőnyben az 5. helyről várja a kontinensbajnokság folytatását, amely három hét múlva lesz az Azori-szigeteken.

Szóljon hozzá!