ZETApress

hírportál

Lovastorna-vb a Tattersallban

Németország nyerte az első aranyérmet a csütörtöktől vasárnapig tartó lovastorna-világbajnokságon a Nemzeti Lovardában. A nemzetek versenyében egy-egy férfi és női versenyző, valamint egy csapat képviselte az országokat. Jannik Heiland, Janika Derks és a német csapat 9,030 átlagpontszámmal diadalmaskodott Ausztria és Dánia előtt.

A házigazda magyaroknál Németh Blanka 8,346 pontot kapott, Bence Balázs egy időtúllépés okozta levonás miatt 7,779 ponttal zárt, míg a Magyar Póniklub Szövetség csapata 7,549 pontot szerzett, így a 7,891 pontos átlag az 5. helyre volt elég. Egyéniben Németh 8. helyen jutott döntőbe, míg Bence a 12. helyen kvalifikálta magát a legjobb 15 közé, a csapat pedig hatodikként lett finalista. Somogyi Eszter 19., Karna Rebeka 26. helyen zárta tegnap a vb-t.

Kettős német sikerrel zárult ma a párosok versenye a Kerepesi úton. A Janika Derks – Johannes Kay duó nagy előnnyel várta a szombati döntőt, s mivel ma sem rontott, így megőrizte éllovas pozícióját. A 8,936 pontos átlaggal diadalmaskodó kettős mögött az ugyancsak német Chiara Congia – Justin van Gerven páros végzett másodikként, míg a bronzérmet az amerikai Daniel Janes – Haley Smith duó szerezte meg.

A Szabó Nikolett – Jakab Liza magyar kettős gyönyörű, elegáns gyakorlatot bemutatva 7,350 ponttal 10. helyen zárt pályafutása első felnőtt világbajnokságán. Egyéniben a technikai kűröket rendezték, amelyben Németh Blanka a nyolcadik, míg Bence Balázs a 12. helyét tudta megőrizni. Holnap csapatban, illetve mindkét nemnél egyéniben hirdetnek győztest.

Szóljon hozzá!