ZETApress

hírportál

Sporthétvége az Arénában

A Hungarian Darts Trophy-val sporttörténelem íródik Budapesten! Újabb sporttörténelmi eseménynek ad otthont Magyarország – tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón.

Szeptember 3-án péntektől 5-én vasárnapig 13-tól 17 és 19-től 23 óráig rendezik a Papp László Budapest Arénában a PDC European Tour Hungarian Darts Trophy elnevezésű darts versenyt, amely a PDC darts világszervezet történetének első hivatalos viadala lesz hazánkban – hangzott el a Crowne Plaza földszinti éttermében. A szervezők kiemelték, hogy ez a sportesemény megnyithatja Magyarország, illetve a térség előtt az olyan rendezvények sorát, amelyeket a Sky Sports szokott közvetíteni. Most az Aréna 4 közvetíti az eseményeket.

Korábban soha ennyi dartsos világsztár nem látogatott még Magyarországra, mint amennyien tábla elé állnak a Papp László Budapest Sportarénában. A külföldieket érkezéskor tesztelik, mely 48 óráig érvényes. Többek között olyan klasszisokat láthatnak majd a darts rajongók, mint Michael van Gerwen, Peter Wright, José de Sousa, Daryl Gurney, Joe Cullen, Nathan Aspinall, Michael Smith vagy James Wade. A sztárok felsorolást bőven lehetne folytatni, hiszen a PDC Pro Tour ranglistájának első 16 helyezettje versenyezni fog.

A házigazda jogán négy magyarért is szoríthatunk. Legjobbjaink közül ilyen sokan még nem vettek részt korábban PDC-tornán, most viszont Strbik Péter, Jagicza Gábor, Végső János és Rucska József is lehetőséget kapott. Őket egy júliusi hazai selejtezőn választottak ki a feladatra. A sajtótájékoztatón videokonferencián becsatlakozott Peter Wright és Devon Petersen is. Előbbi világbajnok, utóbbi pedig a dél-afrikaiak Eb-döntős kiválósága. A két darts világsztár egyetértett abban, hogy a sportág népszerűsége egyre nagyobb és színvonalas meccsek várhatók a Papp László Budapest Arénában.

Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy a Hungarian Darts Trophy-n megemlékeznek Kyle Andersonról. Sokkolta a sportvilágot a hír: 33 évesen elhunyt a korábbi profi dartsjátékos. A korábbi nagy ellenfelek is tisztelegnek majd az emléke előtt, aki 7-7 világbajnokságon és UK Openen vett részt karrierje során. A UK-n 2016-ban negyeddöntőzött, de játszott Európa-bajnokság elődöntőjében is.

A Hungarian Darts Trophy-ra jegyek a weboldalon és a helyszínen is megvásárolhatók. Napi négy-négyezer nézőre számítanak. Érkezésükkor egy sátorban kell bemutatniuk védettségi igazolványukat, s mindannyian a jegyük függvényében egy vagy háromnapi karszalagot kapnak. Az esemény kiemelt támogatói az MVM Energetikai Zrt. és a TIPPMIX, további támogatók: a Bayer Construct, a HELL Energy és a Volkswagen haszongépjárművek.

Szóljon hozzá!