ZETApress

hírportál

XTERRA Portugál

A tv-stáb okozott balesetet a győztesnek. A tavalyi XTERRA Európa-kupa győztesek Franky Batelier (FRA) és Renata Bucher (SUI) nyerték az első idei kontinentális világkupa futamot, Portugáliában. Ezzel Batelier új rekordot állított be: öt világkupa futamot nyert megszakítás nélkül. A svájci hölgy pedig élete 21. győzelmét szerezte meg 2005 óta.

Batelier óvatosan kezdett, hiszen a portugál triatlonisták nagyon erős úszók, nem akarta magát az elején kifárasztani. A kerékpáros szakasz első felében azonban már átvette a vezetést és azt szilárdan meg is tartotta, noha a futás is a portugálok erőssége. Azonban a nem túl technikás MTB pályán a francia versenyző kamatoztathatta az eddigi extrém terepeken megszerzett tudását ? tudatta a Terepsport.hu.

A legnehezebb pillanat az volt a versenyen számára, amikor a tv stáb terepjáróját akarta megelőzni, mert az túl lassan ment, de a sofőr ügyetlensége miatt árokban kötött ki. Szerencsére nem szenvedett sérülést, ami nem is meglepő, hiszen ?civilben? a francia hadsereg kiképzőtisztje. Példaképe és edzőtársa a világbajnok Nicolas Lebrun a bronzérmet szerezte meg, számára ez még korai verseny volt.

A hölgyeknél komolyabb harc zajlott, a francia Marion Lorblanchet fantasztikus úszással és kemény kerékpáros kezdéssel meglepte a mezőnyt, nemcsak a későbbi győztest, hanem az Európa-bajnok osztrák Carina Wasle-t is. A svájci versenyző azonban MTB tudását latba vetve (korábban a svájci olimpiai keret versenyzője volt ebben a sportágban) az utolsó métereken utolérte a fiatal francia lányt és futásban is megtartotta az előnyét.

Eredmények

Férfiak: 1. Franky Batelier (FRA) 2:16:35, 2. Bruno Pais (POR) 2:21:53, 3. Nicolas Lebrun (FRA) 2:22:52, 4. Yeray Luxem (BEL) 2:23:05, 5. Lino Barruncho (POR) 2:25:12. Nők: 1. Renata Bucher (SUI) 2:44:44, 2. Marion Lorblanchet (FRA) 2:47:05, 3. Maria Areosa (POR) 2:51:26, 4. Carina Wasle (AUT) 2:53:27, 5. Myriam Guillot (FRA) 2:55:22.

Szóljon hozzá!