ZETApress

hírportál

Norvég bringás siker

A norvég Per Strand Hagenes volt a leggyorsabb a One Belt One Road Nations’ Cup prológján – tudatták a szervezők. A luxemburgi Niels Michotte lett a második, míg a szintén norvég Stian Fredheim zárt harmadikként – a magyarok közül Szijártó Zétény érte a legjobb időt, ami a 30. helyhez volt elegendő.

Pontban déli 12-kor a szlovén Grega Podlesnik volt az első, aki nekivágott a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa prológjának a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház római katolikus templom előtt felállított rajtból (Kossuth tér), majd 3,8 kilométer megtételét követően nem messze onnan a Szabadság téren ért célba.

Az első komolyabb időt a norvég Trym Brennsaeter repesztette, 4 perc 37 másodperc alatt abszolválva a távot, majd a mezőny első felében rajtolók közül az amerikai Luke Freuerhelm (LUX-Sideshow p/b Specialized) vette át az első helyet, 4:30 alatt célba érve.

A győzelemért küzdők között előbb a szintén norvég Stian Fredheim ért el kimagasló eredményt, majd honfitársa: Per Strand Hagenes volt az, aki 4 perc 22 másodperces idejével végül megnyerte a prológot. A két skandináv kerekes közzé mindössze a luxemburgi Niels Michotte tudta beverekedni magát.

Tudtuk, hogy nagyon kicsik lesznek a különbségek, így próbáltam mindent kiadni magamból. Reggel két alkalommal is bejártuk a pályát, megnézve a technikásabb kanyarokat és azokat a részeket, ahol esélyünk nyílhatott bármiféle előnyre szert tenni. Bíztunk benne, hogy nem fog esni, mert az alapjaiban borította volna fel a terveinket. Ez egy remek verseny, nagyszerű a szervezés, eddig mindennel nagyon elégedettek vagyunk – mondta a díjátadóra várva a prológ győztese.

Ami a magyarokat illeti Szijártó Zétény szerezte meg a legjobb hazai versenyzőnek járó megkülönböztető trikót, a válogatott színeit erősítő kerékpáros tizennyolc másodperc hátránnyal a harmincadik helyen zárt.

Elégedett vagyok a teljesítményemmel, persze lehetett volna ennél jobb az időm, de reálisan nézve nem lehetek csalódott. Igyekszünk majd az elkövetkezendő szakaszokon összedolgozni a másik magyar csapattal, hisz nagyon erős ellenfeleink vannak. Mindent meg fogunk azért tenni, hogy akár egy Top10-es vagy egy dobogós helyet összehozzunk – mondta Szijártó Zétény, az egyéni időfutam legjobb magyar kerekese.

Eredmények, prológ, Nyíregyháza-Nyíregyháza (3,8 km egyéni időfutam)

1. Per Strand Hagenes (Norvégia) 4:22
2. Niels Michotte (Luxemburg) + 1 mp
3. Stian Fredheim (Norvégia) + 4 mp
4. Iván Romeo (Spanyolország) + 4 mp
5. Jakob Purtscheller (Ausztria) + 7 mp
6. Luke Feuerhelm (amerika, Lux-Sideshow p/b Specialized) + 8 mp
7. Romet Pajur (Észtország) + 8 mp
8. Trym Brennsaeter (Norvégia) + 9 mp
9. Madis Mihkles (Észtország) + 9 mp
10. Hubert Grygowski (Lengyelország) + 9 mp

30. Szijártó Zétény (Magyarország) + 18 mp

Természetesen a prológot követően összetettben is ugyanez a sorrend – a legjobb fiatalnak járó kék trikó Niels Michotte (Luxemburg) vállaira került. A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary kerékpárverseny holnap délelőtt egy 89,9 kilométeres félszakasszal folytatódik Vásárosnamény környékén, majd délután egy 41,2 kilométeres félszakasz vár a kerekesekre Ibrányban.

Szóljon hozzá!