ZETApress

hírportál

4 nemzet Győrött

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Magyar Repülő Korong Szövetség a 4 Nemzet Kupa elnevezésű, meghívásos Ultimate frizbi versenyt. Az augusztus 21-22-ei megmérettetésen Románia. Szlovákia és Szlovénia felnőtt, mixed válogatottai lesznek a magyar csapat ellenfelei a Győri Olimpiai Sportparkban.

Mivel 2020-ban és ’21-ben a sportág valamennyi világversenyét törölték a pandémia miatt, így kiemelt jelentősége van, hogy ezen a tornán a 4 ország felnőtt Ultimate válogatottai, két évvel a soron következő Európa-bajnokság előtt újra összemérhetik erejüket. A tornán való magyar szereplés egyben visszajelzés is lesz, hogy az Európa-szerte kuriózumnak számító, hazánkban immár három éve működő Liga rendszerű magyar bajnokság nemzetközi szinten mennyire erősíti a magyar válogatott erejét. A nemzeti csapatban 7 lány és 7 fiú kapott helyet, öt egyesület képviseletében.

A verseny második napján, az U15-ös korosztályú magyar bajnokság harmadik fordulóját rendezi meg a szövetség, szintén a Győri Olimpiai Sportparkban, így a fiatalok a saját mérkőzéseik szüneteiben szurkolhatnak a felnőtt válogatottnak. A helyszínre kilátogatni nem tudók élő streamadásban nézhetik meg a bronzmérkőzést és a döntőt a szövetség közösségi oldalán. Mind a helyszíni belépés, mind az élő stream ingyenes! – írta Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke.

Szóljon hozzá!