ZETApress

hírportál

Paralimpia Tokióban

A fogyatékosságot látjuk vagy a sportteljesítményt? – teszi fel a kérdést a K&H Sajtó. Hamarosan kiderül az éppen két hét múlva kezdődő XVI. Tokiói Nyári Paralimpiai Játékokon.

Micsoda teljesítmény, kerekesszékből képes tust adni! – gondolták a nézők, amikor Szekeres Pál 1992-ben Barcelonában és ’96-ban Atlantában paralimipiai aranyérmet szerzett tőrvívásban, meg egyet mellé Atlantában kardban is. A megváltozott képességű sportolók kapcsán ugyanis sokszor arra fókuszál a közönség, hogy fizikai akadályoztatása ellenére mit ért el. A K&H, a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete azonban úgy látja, nem ez a helyes hozzáállás! Két napja zárult a Tokiói Olimpia és lassan a paralimpikonok is csomagolnak az augusztus 24-én kedden kezdődő játékokra. A 10 sportágban 40 sportolóból álló magyar küldöttség nagy reményekkel vág neki a tokiói játékoknak, ennek apropóján mutatjuk be a parasport egy kevésbé ismert oldalát.

A parasport kapcsán legtöbbször a megváltozott képességek, és nem maga a kiváló fizikai teljesítmény kerül a figyelem középpontjába. Könnyen lehet pedig, hogy egy parasportoló nem azért kezd el mozogni, versenyezni, hogy megváltozott testi állapotát kompenzálja. Mint bárki más, ő is a megmérettetést élvezi és saját határait feszegeti. – Tekintsünk a parasportolókra épp olyan sportolóként, mint a többiekre! Ne azt nézzük, hogy testi-lelki akadályaikat leküzdve szerezték meg az aranyérmet! Vegyük észre, hogy őket is ugyanaz az eltökéltség, elhivatottság jellemzi és a legjobbat akarják kihozni magukból, mint azok a társaik, akik pár héttel korábban, az olimpián küzdenek meg az aranyért – hangsúlyozta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Sok éremre számítunk Tokióból

Bár a küldöttség kevesebb tagot számlál majd az idei paralimpiai játékokon, mint Rióban, jóval több köztük az éremesélyes. A 22 éves Ekler Luca – aki nemcsak távolugrásban, amiben világcsúcstartó, hanem 100 méteres síkfutásban is indul -, nagy reményekkel utazik a japán fővárosba. Szintén a paralimpiai bajnoki címre pályázik Kiss Péter Pál, aki még csak 18 éves, de már világ- és Európa-bajnok. Illés Fanni szintén világ- és Európa-bajnokként úszik majd a győzelemért. Rajtuk kívül Szvitacs Alexa para-asztaliteniszező, Wermeser Zsombor parakerékpáros és Gáspár Tamás paraíjász is az aranyért utazik Tokióba, hogy csak néhány nevet említsünk legjobbjaink közül.

A pozitív megkülönböztetés is megkülönböztetés

Ahelyett, hogy a fogyatékosságokat látjuk – ami egyébként már ömagában szerencsétlen megfogalmazás -, inkább a kemény munkát vegyük észre, amely lehetővé tette a kiemelkedő versenyeredményeket. Ne azért ünnepeljük őket, mert hátrányból indulva teljesítenek, hanem mert hajnalban kelve, napi több óra edzéssel, évekig készültek a győzelemre. A fogyatékosság ugyanis nem rossz dolog vagy éppen különleges. Ha a motivációs idézeteket parasportolók fotóival illusztrálják, az a megkülönböztetés egyik formája, és épp olyan kártékony lehet, mint negatív színben feltüntetni egy társadalmi csoportot. Szánjunk több időt a mindennapokban arra, hogy aktívabban megismerjük a parasportolókat és szurkolunk nekik, gyermekeinket és másokat pedig érzékenységre, elfogadásra és a sokszínűség szeretetére tanítjuk.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan 3600 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 203 lakossági ügyfélpontot működtet, és csoportszinten mintegy másfél millió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adatok

K&H Bank 2021. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 403 milliárd forint
mérlegfőösszeg: (IFRS konszolidált, nem auditált): 4324 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,6 milliárd forint

K&H Biztosító 2021. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 18,6 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 197 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény: (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,6 milliárd forint

Szóljon hozzá!