ZETApress

hírportál

Szegedről Tatabányára

A MOL-csoport lett a Tatabánya kézilabdacsapatának kiemelt támogatója. Megállapodást köt a Tatabánya kézilabdacsapata és a MOL: a 2021/22-es szezontól kezdődően a csapat kiemelt támogatója lesz a vállalat. Ezzel párhuzamosan lezárul a cég együttműködése a Pick Szeged kézilabdacsapatával – tudatták sajtósaik.

A MOL-csoport hagyományosan a magyar sport és egyben a kézilabda egyik kiemelkedő támogatója. A Magyar Kézilabda Szövetséggel való együttműködés keretében a cégcsoport segíti a női- és férfi kézilabda-válogatott munkáját, de nemzeti támogatója volt korábban a hazai rendezési női Európa-bajnokágnak is. Most a szponzoráltak körébe bekerül a Tatabánya kézilabdacsapata is, ezzel is segítve egy olyan egyesület fejlődését, amely a játékosi révén a válogatott sikeréhez ugyancsak hozzájárulhat. Az új szponzorációval párhuzamosan lezárul az évtizedes együttműködés a MOL és a Szeged csapata között. A sikeres éveket méltóképpen fémjelzi a két bajnoki cím és a Magyar Kupa győzelem, nemzetközi színtéren pedig megnyerték az EHF Kupát és BL negyeddöntőig is eljutottak.

Nagyon sikeres út végéhez érkeztünk és külön öröm számunkra, hogy a hosszú évek óta tartó támogatásunknak is köszönhetően idén is bajnok lett a Szeged. Egy izgalmas és tartalmas időszakon vagyunk túl közösen, amelyet szeretnénk megköszönni a Pick Szeged vezetőinek, játékosainak, szurkolóinak és további sok sikert kívánunk a csapatnak. A MOL-csoportnak továbbra is kiemelten fontos a magyar kézilabda jövője, a fiatal tehetségek, a magyar bázisú utánpótlás segítése, ezért az idei szezontól a Tatabánya kézilabdacsapatának a támogatója lesz. Bízunk benne, hogy a Tatabánya fejlődésében is részünk lehet és mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren sikeres jövő vár a csapatra – mondta el Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

Különösen értékes számunkra, hogy a MOL-csoport a tatabányai kézilabdázás mellé áll, és ezzel kiemelten támogatja klubunkat és a régió sportját és utánpótlását. Célunk, hogy megtartsuk helyünket a magyar bajnokság élmezőnyében, és az európai porondon is öregbítsük a magyar kézilabdázás hírnevét. Szeretnénk, ha Tatabánya a válogatott játékosok számára továbbra is az egyik legfontosabb állomás lehetne, és a nemzeti együttes keretébe is az eddigiekhez hasonlóan sok kézilabdázó kerülne be klubunkból. Emellett az utánpótlásra is kiemelt figyelmet fordítunk, ebben is nagy segítség lesz a MOL-csoport támogatása – emelte ki Marosi László, a Tatabányai KC elnöke.

A sportszponzorációt tekintve a MOL-csoport a csapatsportok területén a kézilabda mellett a labdarúgásban és a vízilabdában is jelen van, ahogy az egyéni sportágakban is. Így például a tenisz, az úszás és a vívás területén szintén vannak sikeres együttműködései.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Mintegy 466 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.

A tatabányai kézilabdázásról

A tatabányai férfi kézilabdaklub az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező sportági egyesület Magyarországon, 1974-ben, 1978-ban, 1979-ben és 1984-ben megnyerte a magyar bajnokságot, 1969-ben és 1978-ban a Magyar Kupát, 1979-ben KEK-elődöntőt, 1984-ben IHF Kupa-elődöntőt játszott. A csapat az utóbbi közel két évtizedben megszakítás nélkül szerepel a magyar bajnokság élmezőnyében, a 2021-ben világbajnoki 5. helyezett magyar válogatott keretében hat tatabányai játékos képviselte a klubot. Az egyesület utánpótlásában 250 fiatal kézilabdázik az óvodásoktól egészen az ifjúságiakig.

Szóljon hozzá!