ZETApress

hírportál

Videóbírók főszerepben

A Paks hazai pályán 0:2-s hátrányt dolgozott le, mégis pont nélkül maradt péntek délután Mezőkövesddel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22 idényének nyitómeccsén. A 45+6. percben Berke bíró a gólbírókat váltó videobírós rendszer jelzésére büntetőt ítélt lerántásért, melyet Haraszti a jobb kapufára lőtt.

Döntetlennel tért vissza az élvonalba 4 év után a Gyirmót: 1:1-es döntetlent játszott péntek este otthon az MTK-val. Csertői Aurél együttese tétmeccsen idén még veretlen, ugyanis 2021-ben az NB II-ben 13 győzelem és 4 döntetlen volt a mérlege. Az MTK kispadján első alkalommal ült Giovanni Costantino, aki Marco Rossi magyar válogatott szövetségi kapitány pályaedzője és videoelemzője volt korábban. A 90+1. percben a VAR-rendszer segítségével a játékvezető kiállította az öngólos Ferreirát, az MTK védőjét.

Bombameglepetést okozott a jubiláló Kisvárda az Üllői úton: a címvédő Ferencváros 6139 néző előtt hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett szombat délután. A története 100. élvonalbeli meccsét játszó Kisvárda fennállása során először győzte le a Fradit. A zöld-fehérek Peter Stöger új edző irányításával első tétmeccsüket vesztették el. Az FTC az előző idényben egyszer kapott ki hazai pályán: januárban a DVTK nyert a Groupama Arénában, amely ezt megelőzően közel négy évig bevehetetlen erőd volt a bajnokikon. A zöld-fehérek a 79. percben a VAR-nak is köszönhetően büntetőből szépítettek.

Győzelemmel tért vissza az élvonalba a Debrecen: az NB II bajnoka 3257 néző előtt 4:1-re nyert a Kispesten szombat este. A Honvéd közel három év után játszhatott újra saját stadionjában, mert a Bozsik Aréna építése miatt 2018. augusztus 5-e óta albérletbe kényszerült. (Múlt szombati góltalan stadionavatójuk idekattintva olvasható.) A vendégek a 60. percben 1:0-s Honvéd-vezetésnél a VAR-rendszernek köszönhetően büntetőhöz jutottak, ráadásul Klemenz kiállításával emberelőnybe kerültek, a 11-est pedig a 108-szoros válogatott Dzsudzsák értékesítette. Öt perc múlva már fordított is a DVSC Bárány révén, 16 perccel később pedig Bévárdi remek megmozdulásával eldöntötte a 3 pont sorsát. A kegyelemdöfést a 90+5. percben a korábbi Honvédos Ugrai vitte be.

A Fehérvár gól nélküli I. félidő után 1:1-es döntetlent játszott Zalaegerszegen zuhogó esőben tegnap délután. A ZTE 2009 augusztusa óta nem tudja legyőzni közép-dunántúli riválisát, azóta hét vereség mellett ez volt az ötödik döntetlenje.

Újpesten győzött a Puskás Akadémia: az ÚFC a Magyari úton 2:1-re kikapott a PAFC-tól tegnap este a 2021/22-es nyitóforduló zárómérkőzésén. Az Újpest eddig is rossz hazai mérlege így még tovább romlott a Puskással szemben: a legutóbbi öt mérkőzésen a felcsútiak győztek. A lila-fehérek az élvonalban immár 12. alkalommal fogadták a PAFC gárdáját, és ezeken csak egyszer tudtak nyerni négy döntetlen és hét vereség mellett.

Az 1. forduló eredményei: Paks-Mezőkövesd 2:3 (0:1), Gyirmót-MTK 1:1 (1:0), FTC-Kisvárda 1:2 (0:0), Bp. Honvéd-DVSC 1:4 (1:0), ZTE-Fehérvár 1:1 (0:0), ÚFC-PAFC 1:2 (0:1). Folytatás 6-án pénteken 20 órakor Kisvárdán a Gyirmót vendégszereplésével.

A másodosztályban is pattog a labda

Magabiztos győzelemmel kezdett a Budafok Óbudán: az előző idényben még élvonalbeli BMTE tegnap délután a Merkantil Bank Liga nyitófordulójában a III. Kerületi TVE otthonában nyert 4:0-ra. A Nyíregyháza úgy nyert otthon, hogy dorogi vendége a 90. percig 2:1-re vezetett, ám a 90+1. és a 90+2. percben a hazai Gresó kétszer is betalált. A Vasas a Fáy utcában, az előző szezonban még NB I-es DVTK pedig Csákváron nyert.

Az 1. forduló eredményei: III. KTVE-Budafok 0:4 (0:2), Nyíregyháza-Dorog 3:2 (0:2), Békéscsaba-Szeged 0:1 (0:0), Siófok-Soroksár 0:0, Csákvár-DVTK 0:1 (0:1), Győri ETO-Tiszakécske 1:0 (1:0), Kecskeméti-Budaörs 2:3 (1:3), Szolnok-Szentlőrinc 1:1 (0:0), Vasas-Ajka 2:1 (2:1). A Pécsi MFC-Haladás összecsapást ma 20 órától láthatjuk az M4 Sporton.

1 hozzászólás

  1. Tegnap este a Haladás 1:0-ra nyert Pécsett az 1. forduló zárómérkőzésén az M4 Sport kamerái előtt.