ZETApress

hírportál

Góltalan stadionavató

A Bozsik Aréna megnyitójára igazi ünneppel készültek, hogy méltó módon köszönthessük a Honvéd új otthonát. Programjaikat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, vendégeik pedig egytől egyig a szakmai kiváló képviselői voltak, akik felejthetetlenné tették ezt az estét.

16 órától a Bozsik Aréna izgalmas családi programokkal várta a vendégeket. A játékos kedvűek többek között óriás csocsóban vagy biliárdfociban versenghetnek egymással, foodtruckok várták az éhesen érkezőket és a nassolni vágyókat. A Legendák sátrában korábbi kiváló Honvéd-játékosok: Esterházy Márton, Garaba Imre, Kovács Kálmán, Nagy Antal, Pisont István ás Sallai Sándor várt egy aláírásra, közös fatára vagy egy kis(pesti) sztorizgatásra.

17 órától az Északi Kinyírt hallgathattuk. A zenekar 2016-ban, az Északi Kanyar 25. évfordulójára alakult meg. Dalaikat kívülről fújtuk akkor is, ha még sosem jártunk koncertjükön, hiszen Kispest-szurkolóknak, Kispest-szurkolókról zenéltek! DJ Condyman da Marquis hazai és nemzetközi szinten is elismert lemezlovas, aki nemcsak Kispest-szurkoló, de gyerekként a Honvéd utánpótlás-csapataiban is megfordult!

Harsányi Levente az ország egyik leghíresebb televíziós és rádiós műsor-vezetője, aki ekkora óta büszke Kispest-szurkoló. Ki más lehetne házigazdája a Bozsik nyitómeccsének, mint a Legjobb rádiós műsorvezető és Regionális Príma kitüntetett szakember.

18 órától a stadionba is beléphettünk, 18:15-től a Bogossy Brothers Company, a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó zenekara kezdett. Dalaikat telt-házas koncerteken dúdolja a közönség, az elmúlt években több neves elismerést – mint a Fonogram-díj vagy a Petőfi Zenei Díj – is bezsebeltek. Listavezető slágereik dallamtapadással fenyegetnek mindenkit!

18:45-kor szalagátvágással kezdődött a nyitóünnepség. Az ELTE-BEAC Cheerleader csapata 2009 óta meghatározó képviselője a sportág hazai életének. Számos nemzetközi megméretésen vettek részt, több Európa-bajnoki dobogós helyezést értek el, s először képviselték Magyarországot az amerikai és ázsiai kontinensen. Látványos előadásukkal mindenkit levettek a lábukról.

Merényi Ákos színész, énekes, a Miskolci Nemzeti Színház egykori tagja, aki számos musicalben, rockoperában szerepelt, gyermekkora óta Kispest-szurkoló, zenekarával pedig megzenésítette az új Honvéd-indulót. Ezentúl minden meccsre erre fognak bevonulni.

20 órakor Bozsik Péter a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Bozsik Aréna névadó legendájának, Bozsik Józsefnek a fia és Puskás Ferenc dédunoka-lánya végezte el a kezdőrúgást. A Honvéd-Villarreal stadionavató mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.

A régi kispesti stadiont 2019. február közepén kezdték el bontani, és egy hónappal később már sor került az ünnepélyes alapkő-letételre. A korszerű létesítmény – amelynek közvetlen környezete is teljesen megváltozott – idén tavaszra már elkészült: márciusban, a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek, illetve május végén-június elején a korosztályos torna további két találkozójának adott otthont.

A Budapest Honvéd 1084 nap után játszhatott mérkőzést ismét a saját stadionjában Kispesten: 2018. augusztus 5-én a Paksot fogadta az OTP Bank Ligában. Azóta többnyire a Hungária körúton vendégeskedett pályaválasztóként. Július 31-én jövő szombaton 20 órakor az NB I 1. fordulójában a Honvéd az újonc DVSC-t fogadja Kispesten.

Szóljon hozzá!