ZETApress

hírportál

E-sport már nézőkkel

Jönnek a legfiatalabb e-sport bajnokok. Holnap délután közönség előtt rendezik a K&H Rockét League Kupa döntőjét – tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón az MTK Budapest Esport Arénájában. Fotónk Hegedűs Gábor felvétele.

A résztvevők: Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, Lanka Máté, a Hungárián Rockét League Tournaments alapítója és Yem Richárd, az MTK Budapest Esport szakosztály Rockét League szakág-vezetője és csapatkapitánya voltak. Moderált: Morvai Lajos, az MTK Budapest Esport szakosztály technikai vezetője

Július 24-én szombaton 13 órakor indul a 2. K&H Rockét League Kupa döntője a legkiválóbb csapatok részvételével, ahol a fiatalabb generáció is lehetőséget kap megmutatni tehetségét és elképesztő gyorsaságát. Két selejtező kör után 38 csapatból a hat legjobb került be a döntőbe, ahol az MTK Budapest és a Future Gaming csapatával kiegészülve nyolcán küzdenek meg a bajnoki címért.

Az e-sportban különösen fontos a reakcióidő, a gyors döntésképesség és a testi-lelki állóképesség. Az e-sportolók akár percenként 300 alkalommal nyomják meg valamelyik gombot, és legalább 5 döntést kell hozniuk másodpercenként. Ezt a feszített tempót csak a legfiatalabb korosztály bírja. – Az ifjabb versenyzőknek szükségük van arra, hogy visszajelzést kapjanak és lássák, miben kell még fejlődniük, hogy nemzetközi szinten is jól teljesíthessenek – magyarázta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. – Ezért indítottuk tavaly a K&H Junior Rockét League Kupát, hogy a fiatalabbak is kibontakoztathassák tehetségüket. A választásunk nem véletlenül esett éppen a Rockét League-re. Amellett, hogy nagyon pörgős, a többi e-sport közül is kiemelkedik meredeken növekvő népszerűségével. A legfrissebb becslések szerint 99,5 millióan játsszák világszerte, ezzel a fiatalabb korosztály körében az egyik legkedveltebb játék – fűzte hozzá Nóra.

A holnap délutáni fináléban a két selejtező körből bejutott hat együttes két meghívott klubbal, a Magyar Rockét League Bajnokság (Hungarian Open Season 3) 2. és 3. helyezettjével: az MTK Budapesttel és a Future Gaminggel kiegészülve az Új Hidegkúti Nándor Stadion Esport Arénájában csap össze a kupáért. – Az idei versenyen csapatonként már 3-3 játékos küzd meg egymással a tavalyi 2-2 helyett. A döntő mezőnye a nyílt és ingyenes jelentkezési időszak után, két kvalifikációs kört követően alakult ki – mondta el Lanka Máté, a Hungárián Rockét League Tournaments alapítója, az esemény társszervezője. – A játék iránt a nézők is hatalmas érdeklődést mutatnak. Idén közel kétszer annyian kapcsolódtak be eddig az online közvetítésekbe, mint az 1. kupán – tette hozzá Máté.

A kupa szervezését az MTK Budapest fogja össze, hiszen a hagyományos sportegyesületek közül ők vágtak bele először az e-sportba. A mostani döntőbe a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság zászlaja alatt szervezett bajnokságban elért 3. helye alapján meghívott Future Gaming is az ő közbenjárásukra indított Rockét League szakágat. A döntő összecsapásra a tervek szerint 17:30-kor kerül sor és a győztest 18.30-kor kihirdethetik.

Szóljon hozzá!