ZETApress

hírportál

Bács Péter az élre hágott

Meglettek a III. Érdi Vágta győztes lovasai A Jótékonysági Sztárfutam edzésén Bács Péter bizonyult a leggyorsabbnak. Tegnap álltak rajthoz a térség lovasai a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban – tudatta Jakab-Sas Gabriella, Stern Communications.

A település már harmadszorra rendez Elővágtát, de most először került sor arra, hogy itt rendezzék meg a Jótékonysági Sztárfutam első közös edzését, amely a hírességek döntőre való felkészülésének egyik állomását is jelentette. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Egyedülálló helyszínen versenyeztek a térség lovasai a III. Érdi Vágtán. Az eseményen a látogatókat Dolhai Attila zenés gálaműsora, dámalovas és díjugrató bemutató, valamint egész napos gyermekprogramok (kézműves sátor, arcfestés és sétalovagoltatás) szórakoztatták.

A nagy érdeklődés övezte eseményt a kicsihuszárok versenye nyitotta meg. A futamon Hajdu Fanni diadalmaskodott Nárcisz nevű lován, az ő párosuk Orosházát fogja képviselni a Hősök terei Nemzeti Vágtán. A 2. helyezett Friebert Bernadett lett Csörög képviseletében, aki Mirza hátán indul majd a döntőben.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamán a Balatonalmádit képviselő Mórocz Mercédesz és lova, Mázli bizonyult a legjobbnak. A dobogó 2. fokára Scwarzenbart Bálint, Galaxy lovasa állhatott, aki Decset képviselheti az október 2-3-i budapesti döntőn. A 3. helyen Kishegyes településről Cékus Árpád jeleskedett Uwaiss nevű lován, így már ő is biztosan részt vesz a Nemzeti Vágtán. Negyedikként futott be a baji Eck Viktória Rainy Day hátán, aki szintén kvalifikálta magát a döntőbe.

Az érdi versenyen a Jótékonysági Sztárfutam edzésére is sor került. A résztvevő művészek már az októberi budapesti döntőre tréningeztek a helyszínen, ahol a győztes híresség majd a Bottyán Equus Lómenhely Közhasznú Alapítványnak ajánlja fel a nyereménye összegét. Az 1. helyen most Bács Péter, másodikként Sipos Imre, harmadikként Krajnik-Balogh Gábor, negyedikként pedig Nagy Ervin vágtatott a célba. A budapesti döntőn a nézők rajtuk kívül még Széchenyi Krisztián táncművésszel, a történelmi család leszármazottjával is találkozhatnak majd.

Szóljon hozzá!