ZETApress

hírportál

Viharos jet-ski Eb

Kárelhárítás után elrajtolt a magyarországi jet-ski Eb. Szó szerint viharos körülmények között vette kezdetét a mától vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam a Nyíregyháza melletti Levelek taván – tudatta az NVESZ Média. Fotóink Vörös Nándor felvételei.

A tegnap esti hatalmas vihar miatt ugyanis elmaradt a Magyar Nagydíj ünnepélyes megnyitója – amelyen mint szerdán megírtuk: dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára is részt vett volna -, a mai reggel pedig főként a kárelhárítással telt.

Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnökének elmondása szerint több mint egymilliós kárt okozott a tegnap lecsapott hatalmas vihar, a verseny felszereléséhez tartozó harminc sátor használhatatlanná vált, és a szél által megrongált pályát is újra kellett építeni. A szervezők hajnalban nekiláttak károk rendbehozatalának, és megfeszített munkájuknak köszönhetően némi csúszással, de a szabadedzésekkel déli fél 1-kor – az eredetileg kalkuláltnál két órával később – megkezdődött a verseny.

Az elnök elmondta: igyekeznek időt nyerni a szabad- és időmérő edzéseken, és reményeik szerint a korábbi terveknek megfelelően ma megkezdődhetnek az első futamok is a Magyar Nagydíjon. Az Európa-bajnokság és junior világbajnokság leveleki állomásán három futam eredményei alapján avatnak bajnokokat.

Szóljon hozzá!