ZETApress

hírportál

Bálint újra élre vágyik

A H-Moto Team versenyzője Barcelonában szeretné visszaszerezni az összetett-beli 1. helyét a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriában – Mindenképpen szeretnék ismét dobogóra állni! – mondta Kovács Bálint. Fotóink a H-Moto Team felvételei.

Újabb nagyon kemény versenyhétvégére készül a H-Moto Team versenyzője – tudatta Molnár Ádám kommunikációs vezető. Kovács Bálint a cseh New2Project csapat Yamaha R1-esének nyergében ezúttal a barcelonai aszfaltcsíkon folytatja szereplését a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában: a 19 éves motoros hátránya összetettben mindössze egy pont, így egy remek szerepléssel visszaszerezheti az 1. helyet.

Kovács Bálint ezúttal nem hagyott semmit a véletlenre, és a barcelonai versenyhétvégére úgy érkezett meg a csapatával, hogy előtte tesztelhetett a katalóniai aszfaltcsíkon. A gyakorlás eredményesen zárult – egyre gyorsabb köridőket tudott motorozni és sikerült egy alapbeállítást is megtalálnia a szerelőknek -, így minden esély megvan arra, hogy a lehető legjobban folytassa szereplését a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. A versenyhétvégén a legfőbb célja az lesz Bálintnak, hogy a futamokon olyan eredményt érjen el, hogy összetettben ismét visszakerüljön az élre. Jelenleg egy pont hátrányban a 2. pozícióban várja a barcelonai versenyeket. A 19 éves motoros a cseh New2Project által felkészített R1-es Yamahával a jerezi szezonnyitón mindkét futamot megnyerte, Navarrában ismét dobogóra állhatott, míg Aragónban előbb a 8., majd utána az 5. helyen zárt.

Úgy tűnik, nekem minden verseny előtt szükségem van arra, hogy az adott pályán tesztelni tudjak. Most is két napig motorozhattam Barcelonában, és nagyon jó munkát tudtunk elvégezni, ami már a mostani szabadedzéseken is megmutatkozott. Mivel sikerült egy jó alapbeállítást találnunk a teszten, itt már csak finomítanunk kell ezen. Már most gyorsabb voltam, mint a teszten, ami igencsak biztató a folytatásra nézve, ugyanakkor az sem titok, hogy a második tréningen kipróbáltunk néhány más beállítást, ám pár kör elég volt ahhoz, hogy belássuk, nem ez a jó irány. Ma az edzésen már versenyszimulációt is teljesíteni fogok, hogy minél eredményesebb legyek majd a futamokon. Nem lesz könnyű dolgom, ugyanis mindenki eljött ide, aki csak számít. Ennek ellenére egyértelmű a célom, vissza szeretnék térni a dobogóra, illetve visszavenném összetettben is az 1. helyet – jelentette ki Kovács Bálint.

A Spanyol Superbike Bajnokság pontversenyének állása, Open 1000 kategória: 1. Marc Miralles (spanyol, BMW) 86, 2. Kovács Bálint 85, 3. Ville Valtonen (finn, BMW) 85, 4. Daniel Saez (spanyol, Kawasaki) 80, 5. Christian Palomares (spanyol, Kawasaki) 78, 6. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 71 pont.

Szóljon hozzá!