ZETApress

hírportál

Érdi Vágta Simonpusztán

Mint szerdán megírtuk, július 18-án vasárnap rendezik a III. Érdi Vágtát. Egész napos jótékonysági rendezvénnyel, érdekes családi programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A programváltozás jogát fenntartják – tudatta Sárréti Anita PR menedzser. A Központ idei további programja idekattintva olvasható.

Július 18-án immár harmadjára rendezik meg az Érdi Vágtát, ismert művészek társaságában. Az esemény keretén belül állandó programok között szerepel: kézműveskedés, sétalovagoltatás, kirakodóvásár, kisállat simogató, habfürdőzés a tűzoltóság közreműködésével. A programot színesíti a Hunyadi 1456 Történelmi musical koncert változat a Magyar Történelmi Színház közreműködésével. A nap házigazdája: Sipos Imre, színművész. Több év után az idén, újra lesz a Nemzeti Vágtán sztárfutam, melynek előfutamát Simonpusztán tartják vasárnap, a színészek már szombaton is tréningeznek. A résztvevő művészek: Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor, Nagy Ervin, Sipos Imre, Széchenyi Krisztián. Napközben a nemrég lesérült Varga Viktor is színpadra lép.

A Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület várja a családok apraját-nagyját, hiszen a jótékonysági eseményen biztosan mindenki megtalálja a kedvére való programokat. Simonpusztán minden alkalommal az események teljes körű képet nyújtanak lovas kultúránkról, múltunkról és történelmünkről egyaránt. A szervezet a magyar kultúrát, hagyományokat helyezi az előtérbe, további célja, hogy hazánk kiemelkedő történelmi eseményeit jobban megismerjük, továbbá hogy a mai rohanó világban közelebb kerüljünk a lovakon keresztül a természethez, az állatszeretethez. Kapunyitás 10:30-kor, a nap házigazdája: Sipos Imre színművész.

Állandó programok:
kézműves sátor
sétalovagoltatás: 11:00-12:00; 13:00-14:00; 15:00-16:00
kézműves kirakodóvásár
kisállat simogató
habfürdőzés a tűzoltóság közreműködésével

11:30 III. Érdi Vágta és Kicsihuszár vágta előfutamai

14:00 Zenés gálaműsor Dolhai Attila Jászai Mari-díjas magyar színész, musical- és operetténekes előadásában

15:00 Dámalovas bemutató

15:30 Huszárbemutató

16:30 Simonpuszta NLHE növendékeinek lovas karusszel bemutatója és díjugrató bemutató az SNLHE díjugró versenyzőjével

17:30 Sztárfutam

18:00 III. Érdi Nemzeti Vágta döntő futam

18:45 Díjátadó

20:00 Hunyadi 1456. történelmi musical koncert változata, a Magyar Történelmi Színház bemutatója

Szóljon hozzá!