ZETApress

hírportál

Fekvenyomó paralimpikonunk

Ismét lesz indulónk parafekvenyomásban! A paralimpiát augusztus 24-e és szeptember 05-e között rendezik meg Tokióban. Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket Tokióban. Az idei paralimpián is lesz magyar parafekvenyomó – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása szerint Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket a paralimpián, miután szabad-kártyát kapott – mondta Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke. Sedric Watchou az utóbbi időszakban a 88 kg-s mezőnyben vetette magát észre a nagy nemzetközi versenyeken, többek között Eb-ezüstérmet szerzett, így megérdemelten kapott paralimpiai indulási jogot.

A parafekvenyomás 1988 óta szerepel a paralimpián. Jó azt kijelenteni, hogy sorrendben a 9. játékok következik, ahol indul magyar versenyző. Eddig három magyar éremszerzés volt: ’88-ban Nánási István ezüstöt nyert, 2004-ben Szávai Csaba bronzérmes lett, míg 2016-ban Tunkel Nándor ugyancsak harmadik lett – tette hozzá a sportvezető.

Szóljon hozzá!