ZETApress

hírportál

Harmadik győzelem

Ismét Csere Gáspár, a BEAC atlétája nyerte a félmaratont délelőtt a 36. Telekom Vivicittá futófesztiválon. Csere 2011 és 2016 után 3. alkalommal nyerte meg a 21,1 kilométeres távot a hagyományos budapesti versenyen. A nőknél Nagy Julianna, a Margitszigeti AC sportolója győzött.

Bár az előző öt Vivicittán átlagosan 29 ezer volt a nevezők száma, idén a koronavírus-járvány miatt hiányoztak az iskolások és a külföldről érkezők, így a mintegy nyolcezer résztvevő szinte kivétel nélkül magyar volt. Mint csütörtökön megírtuk, a fővárosban zajló felújítások miatt az útvonal ezúttal nem érintette a pesti rakpartot és a Lánchidat, így a félmaraton végig a budai oldalon haladt, ám a futók most is átmentek az Alagúton. A 36. Vivicittá eredményei:

félmaraton, férfiak:
1. Csere Gáspár (BEAC) 1:08:22 óra
2. Horváth György (SZOE SE) 1:13:36
3. Bogos Tamás (ARAK) 1:14:54

félmaraton, nők:
1. Nagy Julianna (Margitszigeti AC) 1:22:41 óra
2. György Terézia (TFSE) 1:31:22
3. Tóth Eszter (TFSE) 1:33:11

10 km, férfiak:
1. Koszár Zsolt (VEDAC) 33:55 perc
2. Oleg Jakimenko (ukrán) 34:15
3. Tompai Jonatán (Újbuda SE) 34:44

10 km, nők:
1. Lövei Vanda (Miskolc) 41:06 perc
2. Csepcsányi Kiara (Bp. Honvéd SE) 42:00
3. Bogdándi Virág (Sanyoszistálló) 42:17

Rászoruló gyerekekért futottak a Vivicittán az Ökumenikus Segélyszervezet sztárönkéntesei. Mint pénteken megírtuk, a Segélyszervezet félmaratoni váltócsapatában Wolf Kati és Katus Attila buzdítottak: Ne csak szurkolj, segíts! Az akcióhoz Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója és több vállalat futócsapata is csatlakozott. A Segélyszervezet jótékony futói ezúttal is mezükön viselték a karitatív szervezet 1353 adományvonalának számát és az ökumenikusoktól már jól ismert Ne csak szurkolj, segíts! üzenetet, hogy így buzdítsák a szurkolókat az adományozásra.

A Kapaszkodó program keretében idén is számos nyári tábort szervez országszerte az Ökumenikus Segélyszervezet, melyek amellett, hogy kikapcsolódást és igazi nyaralást is jelentenek, nagy hangsúlyt helyeznek a járványhelyzet miatt elmaradt tanulmányok pótlására, a felzárkózásra is. A napközis és bentlakásos formában szervezett táborokban összesen mintegy ezer nehéz sorsú gyermek vesz részt. A szervezet Somogy megyei Kastélyosdombón található Esélytáborában robotika, zene, népművészet/tánc, illetve fenntarthatóság tematikájú bentlakásos táborokat, több intézményében pedig napközis élmény és fejlesztő heteket szerveznek a munkatársak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekeknek a járvány alatt tovább halmozódó hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására, hogy élményekkel feltöltődve és egyenlő esélyekkel kezdhessék az iskolát szeptemberben. A felzárkózás segítése azonban nem ér véget a nyárral, a tervek szerint ősszel tanulóműhely formájában folytatódik tovább a fejlesztés a segélyszervezet országos intézményhálózatában.

Szóljon hozzá!