ZETApress

hírportál

Folytatódik a Rögbi Eb

Ötödik lett női válogatottunk a budapesti Rögbi EB-n. A szombati helyosztókat követően az 5. helyen végeztek válogatott lányaink a Kincsem parki Rugby Europe Trophy 7’s viadalon – tudatta a VPB Kommunikáció. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A mieink a péntek esti vihar miatt a 4. csoportmeccsüket csak szombaton reggel játszották, Csehország ellen, ahol sajnos 32:5-ös vereséget szenvedtek. Ezt követően azonban Thomas Aponte csapata 17:7-re legyőzte Grúziát, így aztán a kora esti órákban, a női helyosztókon az 5. helyért küzdhetett Norvégia ellen. Végül a magyar szurkolók hathatós támogatása mellett, egy izgalmas és szoros mérkőzésen, 17:12-re diadalmaskodott a női válogatott. Ennek a sikernek, azért is volt nagy jelentősége, mert egy nappal korábban a csoportmérkőzésen 14:0-ra győztek a skandinávok.

Abszolút pozitívan értékelem ezt a versenyt, igaz ma is kicsit nehezen indítottunk, csak a szokásos formánkat hoztuk, de az utolsó két mérkőzésen sikerült megmutatni azt, hogy mit tudunk. Hatalmas erőt adott, hogy hallottuk a magyar szurkolók folyamatos buzdítását. Itt voltak a családtagjaink, a barátaink, így ez hatalmas élmény volt. Azért is értékes ez az eredmény, mert egy generációváltáson vagyunk túl, nagyon sok a fiatal játékos, idén 5 újoncot avattunk – mondta Vitéz Georgina, a női válogatott csapatkapitánya.

A tegnapi napon a férfi válogatott is megkezdte szereplését, a csoportmeccsek során 26:7-re sikerült nyernünk az izraeliek ellen, ezt követően viszont az erős Belgium következett, akik ellen 38:5-ös vereséget szenvedtünk. A szombati utolsó mérkőzésen 40:12-re kikaptunk a lettektől. Férfi válogatottunk ma a 9. helyért folytatja a küzdelmet.

A háromnapos torna zöld Eb! A szervezők tájékoztatása szerint a kontinensbajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás. Az Eb mindhárom napján a belépés díjtalan.

Szóljon hozzá!