ZETApress

hírportál

Suhanj! a hétvégén

Július 10-én szombaton a Margitszigeten elstartol a Telekom Vivicittá, a nyár legnagyobb szabadidősport-eseményének mezőnye. A futók végre ismét közösségben versenyezhetnek, a Telekom pedig 5G hálózatával járul hozzá, hogy a futóverseny hangulatát azok is élőben, késleltetés nélkül élvezhessék, akik nem állnak rajtvonalhoz.

Idén egyszerre köszönt rá Budapestre a nyár és a korlátozások enyhítése. 2021-ben a Telekom Vivicittá igazi felszabadult közösségi élmény lesz: egy teljes hétvége a mozgás öröméért és a közösen megélt felejthetetlen pillanatokért. A 36. verseny fő támogatója a Magyar Telekom; a szolgáltató annak érdekében csatlakozott az eseményhez, hogy fejlett digitális megoldásai révén az élmény valóban mindenkié legyen.

Az idei évben is a már megszokott távok várják az indulókat. A 21 km-es Telekom Vivicittá Félmaraton és a Telekom Vivicittá 10 km mellett a fesztiváltávok: Telekom Midicittá 7 km, Telekom Minicittá 2,4 km, Telekom Vivicittá Gyaloglás 2,4 km, Telekom Vivicittá 3 fős váltó 3×2 km, a Telekom Vivicittá Családi Futás 900 m és a SUHANJ! Futam 900 m.

Egy év kihagyással, a COVID utóhatásaitól terhelten, de a Vivicittá hagyománya folytatódik. Igaz, hogy védettségi igazolvánnyal, a felújítások miatt kicsit sajátos útvonalon és nem ideális, nyári futóidőben, de a futóélet szépen lassan újraindul. A két nap alatt sok ezer futó élheti át ismét azt a közösségi érzést a rajtnál, az útvonalon és a célvonalon, ami a futást a XXI. század legerősebb tömegmozgalmává tette. Az idei a 25. év amikor a Vivicittá és a BSI együttműködik a Magyar Telekommal. Ez pedig már sporttörténeti jelentőségű. A 25 év alatt Budapesten és további 11 vidéki városban 65 eseményen 466.200 nevező élhette át a Telekom Vivicittákon a közös sportolás élményét – mondta Kocsis Árpád a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója a sajtótájékoztatón.

A két napos versenyre 670 magyarországi településről érkeznek versenyzők, akik közül a legtöbben a 26-40-es korosztályt képviselik. A félmaraton nevezői között a legidősebb futó 79 éves, a verseny legidősebb nevezője pedig egy 86 éves hölgy, aki a gyaloglásban indul. A 10 km-es távon a hölgyek (54%), míg a félmaratonon a férfiak (64%) vannak többségben.

A Telekom 5G hálózata a Telekom Vivicittá 10 km-es és fesztiváltávjaira is megérkezett. Így 5G képes eszközzel és megfelelő havidíjas előfizetéssel a helyszínen lévők is kipróbálhatják, és az élményeiket késleltetés nélkül akár ők is élőben közvetíthetik.

Az idei verseny újdonsága a Telekom Összefutó Show, amely során tíz híresség közösen, 1-1 km teljesítésével ünnepli, hogy ismét van mód a közös sportolásra. A Telekom az 5G hálózatán kiváló minőségben, késleltetés nélkül közvetíti ezt a show-t, amit bárki, az ország bármely pontjáról online nézhet a weboldalon és a YouTube-csatornán. A Telekom Összefutó Show résztvevői: Tatár Csilla, Kovács Patrícia, Debreczeni Dóra, Fancsikai Eszter, Puskás Péter, Papp Gergő (Pimaszúr), Fördős Zé, Elek Péter, Vecsei H. Miklós és Lakatos Márk. Érdemes lesz követni őket, hiszen a közös futáson túl mindannyian testhezálló alkalmi produkciókkal is készülnek majd a nézőknek!

A Telekom és a Suhanj! Alapítvány elválaszthatatlan részei a Telekom Vivicittának és immár jó néhány éve egymáshoz is szorosan kapcsolódnak az eseményen szervezett közös aktivitásaikkal, illetve a Telekom munkavállalói körében gyűjtött és a vállalat nevében a Suhanj! részére felajánlott adományok révén. Idén a vállalat 2 millió forint adományt biztosít az ország első akadálymentes és integratív edzőtermének, a Suhanj! Fitnessnek a működtetésére, illetve a közösségi edzések újraindítására. Ehhez az összeghez adódik még a nevezési díjakból összegyűlt és felajánlott munkatársi adomány, amelynek várható értéke mintegy egymillió forint.

A Suhanj! Alapítvány céljai, működése, eredményei rendkívül előremutató és inspiratív módon képesek a szemléletformálásra, a fogyatékkal élő emberek világának bemutatására, mindez tökéletes összhangban van a Telekom vállalati értékeivel és márkájával, amelyek megkövetelik, hogy elismerjük, értékeljük, sőt hasznosítsuk egymás egyéni és személyes különbségeit, azaz a sokszínűség megvalósítását.

A Telekom Vivicittá egy szabadtéri, családi és közösségi futóesemény, amely a mozgás öröméről és a közös élmények megosztásáról szól. A tavalyi év után az idei Telekom Vivicittán újra felfedezhetjük a közös futás örömét. Azoknak pedig, akik még nem állnak készen arra, hogy személyesen részt vegyenek az eseményen, az 5G hálózatunk erejével betekintést adunk a verseny hangulatába. A hírességekkel megvalósuló Telekom Összefutó Show-val és annak élő, vágás nélküli közvetítésével bárki részesülhet az élményből – mondta Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese. A helyszínen idén is lesz Telekom pihenősziget, ahol a résztvevőket árnyékos pihenővel, ingyenes WiFi-vel és játékkal várják.

Szóljon hozzá!