ZETApress

hírportál

Rögbi: viharos Eb-rajt

Megkezdődött a Rugby Europe Trophy 7’s a a Kincsem Parkban. Az első nap kiderült, hogy a női válogatott – az országra lecsapó vihar miatt – a negyedik csoportmeccsét csak másnap játssza le – tudatta a VPB Kommunikáció.

A női magyar válogatott a finnek ellen kezdett, és 20:0-s vereséget szenvedett, majd következett egy Moldova elleni 47:0-s lehengerlő siker. A folytatásban a norvégoktól 14:0-ra kapott ki az öt újoncot avató nemzeti csapat.

Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk csak Magyarországon játszó magyar játékosok szerepelnek a válogatottban. Az, hogy egy sor újonc is pályára léphetett hazai környezetben, sokat elárul arról, hogy a jövő csapatát építjük. Egy picit szerencsétlenül jött ki, hogy már bemelegítve, gyakorlatilag a kezdés előtt jött a vihar a csehek elleni találkozó előtt, de holnap folytatjuk – összegzett Szigeti Erika női szakágvezető.

Veszélybe került a Rögbi Eb is a vihar miatt

Félbe kellett szakítani a tegnap Budapesten kezdődött Rugby Europe Trophy 7’s kontinensviadalt, mert a pénteki esti vihar a Kincsem Parkra is lecsapott. Éppen akkor, amikor a Magyarország-Csehország női mérkőzés kezdődött volna. A szervezők azonban nem hagyták, hogy az időjárás elmossa több hónap megfeszített munkáját.

Több milliós kárt okozott a Budapestre lecsapó vihar a Rögbi Európa-bajnokságon. Technikai eszközökben, sátrakban, számítógépekben okozott kárt a vihar, illetve félbe kellett szakítani a versenyt. A játékosokat le kellett menekíteni a pályáról, a magyar játékosok a VIP páholyba, a csehek, akik épp a pályán készültek a mérkőzésre, a technikai személyzetnek fent tartott zónába menekültek.

A környéken többször lecsaptak a villámok, a verseny helyszíne teljesen áram nélkül maradt. A covid buborékban lévő stábnak teljesen megsemmisült a konyhája, tönkre mentek a sütők és minden árammal működő eszköz, ami addig a rendelkezésükre állt. Az összes árnyékoló sátor gyakorlatilag a vihar martalékává vált, az eseményt közvetítő televíziós stáb kameráiban és minden egyéb technikai eszközükben, szintén több milliós kár keletkezett – mondta Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

A szervező bizottság tagjai egész éjszaka dolgoztak a károk elhárításán. A pálya szerencsére olyan minőségű, hogy a hatalmas víz mennyiség ellenére, reggelre játékra alkalmas állapotba került. Éjszaka megkezdődtek a tárgyalások az infrastruktúra újra telepítéséről. Le a kalappal a munkatársaim előtt, szinte semmit sem aludtak, hogy a verseny 08:30-kor a magyar női válogatott Csehország elleni mérkőzésével folytatódhasson – fejezte be a sportvezető.

A Kincsem Parkban zajló Eb-re a belépés díjtalan. Ma pályára lép férfi válogatottunk is. Fiaink Izraellel, Belgiummal és Lettországgal kerültek egy csoportba, róluk idekattintva olvashatunk. Mérkőzéseink:

11:50 Magyarország-Izrael
15:58 Magyarország-Belgium
19:42 Magyarország-Lettország

Szóljon hozzá!