ZETApress

hírportál

Futnak a rászorultakért

Rászoruló gyerekekért futnak a Vivicittán az Ökumenikus Segélyszervezet sztárönkéntesei. A Segélyszervezet félmaratoni váltócsapatában Wolf Kati és Katus Attila buzdítanak: Ne csak szurkolj, segíts! – írta Kis Boáz sajtóreferens.

Sztárönkéntesekből álló váltócsapattal készül az Ökumenikus Segélyszervezet a vasárnapi Vivicittá félmaratonra. A karitatív szervezet az évente több mint 3000 hátrányos helyzetű gyermeket segítő Kapaszkodó-programjának támogatására, illetve a járványhelyzet miatt elmaradt élmények pótlását és a felzárkózást segítő nyári táborok szervezésére gyűjt adományokat. Az akcióhoz Wolf Kati és Katus Attila mellett több vállalat futócsapata is csatlakozott.

A Segélyszervezet jótékony futói ezúttal is mezükön fogják viselni a karitatív szervezet 1353-as adományvonalának számát, és az ökumenikusoktól már jól ismert Ne csak szurkolj, segíts! üzenetet, hogy így buzdítsák a szurkolókat az adományozásra. Az Ökumenikus Segélyszervezet színeiben futó csapatok Találkozó pontja messziről is jól látható beach flagekkel lesz jelölve a Rajt/Cél helyszíne mellett.

A futófesztivál – mint tegnap megírtuk – 10-én szombaton 09 órakor a 7 km-es Telekom Midicittával indul a margitszigeti Schulek Frigyes sétányon. 11-én vasárnap 08 órakor lesz a rajtja a félmaratonnak és a váltóknak, míg a 10 km-es Telekom Vivicitta déli 12-kor veszi kezdetét. Mindkét nap útlezárásokra, BKK-terelésekre számíthatunk a Margitszigeten és környékén.

Szóljon hozzá!