ZETApress

hírportál

Péntektől rögbiznek

A Rögbi Eb-n a nők pénteken a finnek ellen kezdenek. A cél a négy közé kerülés. A csapatkapitány szerint ennek a találkozónak fontos szerepe van. A Kincsem Parkban megrendezendő rögbi Európa-bajnokság múlt szerdai sajtótájékoztatójáról idekattintva olvashatunk.

Ahhoz, hogy végül a négy közé jussunk, a finnek elleni találkozót nyerni kellene. Később a moldávokkal és a csehekkel is összecsapunk a csoportban. Utóbbiak jó formában vannak, Zágrábban ők nyerték a Rugby Europe Trophy 7?s horvátországi állomását. A moldávokat már vertük, de végül is korábban a finneket is legyőztük már többször – összegzett Vitéz Georgina, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki elárulta, a meleg miatt külön állóképességi edzéseken vettek részt.

Bár azt jósolják, hogy péntekre lehet egy kis lehűlés, mi egyelőre nem akarunk időjárással foglalkozni. Mindegy, hogy mekkora kánikula lesz, nekünk a nyerhető meccseket hozni kell! – tette hozzá a csapatkapitány.

A háromnapos torna zöld rögbi Eb lesz. A szervezők tájékoztatása szerint a kontinensbajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás lesz.

Július 9-én pénteken a női csoportmeccsekkel kezdődik az Eb, 10-én szombaton a női helyosztók mellett pályára lép már a férfiválogatott is. A 11-ei záró vasárnapon a férfi helyosztókkal ér véget a kontinensbajnokság. A nőknél két csoport van, a magyarok mellett a csehek, a finnek, a moldávok és norvégok szerepelnek az A-jelű ötösben. A férfi küzdelmeket három csoportban bonyolítják le, a magyar nemzeti csapat a C-csoportban kapott helyet a belgákkal, az izraeliekkel és a lettekkel. Az Eb mindhárom napján a belépés díjtalan – tudatta a VPB Kommunikáció.

Szóljon hozzá!