ZETApress

hírportál

A BAHART Regatta visszatért!

Izgalmas verseny, minőségi vendéglátás, fesztiválhangulat, egész napos, késő estébe nyúló vitorlás dzsembori – ilyen volt az egy év kényszerpihenő után teljesen megújult BAHART Regatta idei első futama – tudatta a KEN!média. Az előzmények idekattintva olvashatók. Fotóink Antal Gábor felvételei.

Június 26-án szombaton elstartolt a Yacht Charter Guru és a BAHART közös szervezésében teljesen megújult BAHART Regatta 1. futama Balatonföldvárról. Mivel az előző napi vihar reggel még fitogtatta maradék erejét, egy órás parti halasztás után délben kapott rajtengedélyt a legendás versenysorozat idei első futamának népes mezőnye.

Régi ismerősök, a sorozat korábbi elkötelezett vitorlázói mellett új egységek egyaránt vízre szálltak, hogy a megszelídült időjárásnak is hála ideális körülmények között, egy nagyon jó hangulatú, a Sail for You csapatának köszönhetően pedig profi szervezésű versenyen mérjék össze erejüket. A versenynap különleges színfoltjai voltak a Women On Water pinkbe öltözött hölgyversenyzői, akik egy-egy hajó egységéhez csatlakozva a női vitorlázás fontosságára hívták fel a figyelmet. A BAHART Regatta egyik újdonsága volt az ingyenesen használható Kwindoo online nyomkövető alkalmazás. Bár az első versenyen még nem minden egység regisztrálta magát, a mezőny mozgása így is remekül követhető volt a partól.

A szervezők a korábbi évekhez képest újragondolt parti kitelepüléssel várták a résztvevőket. A minőségi ételeket és italokat kínáló foodtruckokból már kora délutántól egészen az esti órákig elérhető volt a Káli Gourmet Bistro és Delicatesse versenymenüje, így szakítva a kötött, ültetett vacsorázással, ezúttal szabadabban, ki-ki a saját igényeihez igazodva tudta megoldani az étkezést. A BAHART Regatta a megújulással letisztult, elegáns arculat is kapott. Ez köszönt vissza a helyszínen felállított mobilszínpadról, mely dr. Horváth Ákos, Csury Zoltán és Bagyó Sándor jóvoltából három kitűnő szakmai előadásnak adott helyet, és ez szolgált hátteréül a díjkiosztó ceremóniának is. A verseny három osztályának helyezései mellett számtalan különdíj is gazdára talált, a nyertesek az Aztakeservit környezetvédő művészcsoport rendhagyó, különleges kupáit és érmeit vehették át.

YS-I osztály:
1. Lábad X (X-33) Fonyód
2. Helena (Scholtz-32) Balatonfüred
3. Mérges Rája (Enter 36) Balatonföldvár

YS-II osztály:
1. Ónix (Bavaria 32) Balatonföldvár
2. Ventus et Amores (Jeanneau SL 31) Gyenesdiás
3. Éva (H-boat) Siófok

YS-III osztály:
1. Skorpio (Jeanneau SF 26) Balatonföldvár
2. Penny (Balaton 25) Balatonlelle
3. Zsaben3 (Balaton 25) Ábrahámhegy

A családi különdíjat a Center csapata nyerte, az utolsó előtti helyezettek nyereménye egy-egy újrahasznosított anyagból készült, fuxolt kikötőkötél. Sikeresnek bizonyult a BAHART Regatta zöld programja is. A szervezők a teljes versenysorozatot a környezetvédelem jegyében hozták létre: a BAHART kikötőkben már gyakorlatnak számító szelektív hulladékkezelés mellett műanyagmentes kiszolgálással zajlott a vendéglátás, ennek részeként jól vizsgázott a TGI WaterCool vízadagoló és reCUP pohár rendszer, melyeknek, és az előnevezők részére készült névre szóló kulacsoknak köszönhetően a rendezvényt követően szinte semmilyen szemét nem maradt a helyszínen. A zöld szellemiségét tükrözte még a verseny különleges médiahajója is, ami a világ első, elektromos hajtású, hydrofoil, repülő szárnyashajójaként Magyarországon itt mutatkozott be elsőként.

Az egész napos vitorlás dzsemborit este a Discofever bulija zárta zenével, tánccal, party-hangulattal, megidézve a korábbi évek díjkiosztóinak régi hangulatát. A BAHART Regatta a Yacht Charter Guru és a BAHART szervezésében július 31-én Balatonszemesen, augusztus 28-án pedig Balatonbogláron folytatódik. Nevezni idekattintva vagy a futamok előtt közvetlenül a helyszíneken lehet.

Szóljon hozzá!