ZETApress

hírportál

Rögbi Eb Budapesten!

Zöld kontinensbajnokság lesz a Kincsem Parkban. Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Magyarország. Július 9-én péntektől 11-én vasárnapig Budapesten lesz a rögbi Európa-bajnokság. A 2019. október 12-ei pályaavatóról idekattintva olvashatunk. Másnap volt az önkormányzati választás és Azerbajdzsán 1:0-s legyőzése az Üllői úton az Eb-selejtezők 8. fordulójában.

A kontinensbajnokság hivatalos neve Rugby Europe Trophy 7’s, és ez gyakorlatilag a 2. legerősebb sorozat Európában – hangzott el a Magyar Rögbi Szövetség ma déli sajtótájékoztatóján. A mérkőzések 7 percig tartanak.

Az Eb-n 12 férfi és 10 női csapat lép pályára a Kincsem Parkban. Mindkét nemben lesz magyar együttes. Két hete a Rugby Europe Trophy 7’s zágrábi 1. fordulójában lányaink az 5., fiaink pedig a 9. helyen zártak. A 2. és egyben zárófordulóban az is eldől, hogy mely válogatottak jutnak az elitkategóriába – foglalta össze Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke hozzátéve: elsősorban azzal lenne elégedett, ha az esemény hatására minél több fiatal próbálná ki magát a sportágban.

A Rögbi Szövetség hivatalos szállítója a Volánbusz Zrt. A felek a sajtóeseményen kifejezték szorosabb együttműködés iránti szándékukat és bemutatták magyar rögbi válogatottat szállító, felmatricázott autóbuszt, egy Neoplan Tourlinert. – A Rögbi Szövetséggel való kapcsolatunk és jövőbeni szorosabb együttműködésünk alapja a versenysport iránti feltételen elköteleződésünk. A sportág hazai népszerűsítésén túl közös célunk, hogy a magyar rögbi válogatott minél jobb eredményeket érjen el nemzetközi versenyeken, így a közelgő európai szintű megmérettetésen is. Ehhez a Volánbusz hivatalos szállítóként garantálja a biztonságos és kényelmes utazási feltételeket, többek között ezzel a felmatricázott, 49 üléses, légkondicionált járművel. Ez az autóbusz idehaza és Európában is hirdeti, hogy társaságunk és a magyar rögbi csapat vállvetve, közösen halad a sikerek útján. Bízunk a csapatban, bízunk a jó eredményben! – mondta el Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. szolgáltatásfejlesztés- és projektigazgatója.

A háromnapos torna zöld rögbi-Eb lesz. A kontinensbajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolók pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás lesz.

Július 9-én a női csoportmeccsekkel kezdődik az Eb, 10-én a női helyosztók mellett pályára lép már a férfiválogatott is. A 11-ei zárónapon a férfi helyosztókkal ér véget az Eb. A nőknél két csoport van, a magyarok mellett a csehek, finnek, moldávok és norvégek szerepelnek az A-ban, majd a csoportok két-két legjobbja jut az 1-4. közé, a maradék az 5-10. helyért játszhat. A férfi küzdelmeket három csoportban bonyolítják le, a magyarok a C-ben kaptak helyet a belgákkal, izraeliekkel és a lettekkel. A csoportokból az 1-2. helyezetteken túl a két legjobb 3. is továbbjut az 1-8. közé, míg a maradék 4 csapat a 9-12. helyért játszhat. Az eseményre a belépés ingyenes, a csapatok várják a magyar szurkolókat.

1 hozzászólás

  1. Nagyon örülök, hogy egy szép és érdekes sportágban, amelyet itthon kevésbé ismernek, ismerünk, rangos versenyt rendeznek Magyarországon. Egyébként tudtommal rögbi vb-döntőt játszottak már százezer néző előtt is.