ZETApress

hírportál

Pólós olimpikonjaink

Délelőtt az MVLSZ margitszigeti székházának teraszán a kapitányok kihirdették az utazó kereteket. Bíró Attila, a női, majd Marcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya ismertette a tokiói olimpiára utazó játékosokat.

Vári Attila elnök elmondta, a két szakember előterjesztett javaslatát az Elnökség mai ülésén egyhangúlag elfogadta. Kiemelte, hogy nehéz év áll a kapitányok és a játékosok mögött is, hiszen a járványhelyzet miatt egy évvel elhalasztott olimpiára fizikailag és lelkileg is újra formába kellett lendülniük. – Korábban nem voltunk még ilyen helyzetben, nem tudtuk, hogyan kell kezelni. De egy magyar vízilabdázó van olyan profi, hogy minden kihívásnak meg tud felelni, akár még egy ilyennek is – mondta Sydney és Athén olimpiai bajnoka.

Az olimpiára 12 fő plusz 1 tartalék nevezhető, a névsort ma 16 óráig kell a MOB elé terjeszteni. Nekik van vétójoguk, de ez nem szakmai, hanem emberi, fegyelmi kérdésekben lehet. Fiaink Olaszországgal, Görögországgal, a Dél-afrikai Unióval, az Egyesült Államokkal és Japánnal kerültek egy csoportba, míg lányaink a címvédő Egyesült Államok, valamint Oroszország, Kína és Japán csapatával találkoznak Tokióban. A 12 csapatos férfi és az immár 10 csapatos női tornán a két-két csoportból az 1-4. helyezett (8-8 csapat) jut negyeddöntőkbe.

A két kapitány a kerethirdetés után sietett vissza játékosaihoz, kérdésfeltevésre nem adtak lehetőséget. Pólósaink reggel óta a medencében edzettek, majd konditermi edzés következett. A 12+1 fős utazó keretek:

Férfiak:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC).
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC).

Nők:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC).

Szóljon hozzá!