ZETApress

hírportál

Székelyföldön vágtáztak

Kiderült, kik képviselik majd Székelyföldet a Nemzeti Vágtán! Június utolsó hétvégéjén Székelyföld lovasai szálltak nyeregbe, hogy megküzdjenek a Hősök terén való indulás jogáért. Az idei második Elő-vágtán Tamás Csaba, korábbi bajnok diadalmaskodott. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Megújult mezőnnyel rajtolt hétvégén Székelyföld legnagyobb lovas rendezvénye Sepsiszentgyörgyön. Összesen 12 településről érkeztek lovas résztvevők, Berecktől kezdve Kézdivásárhelyen át, egészen Zágonig. Az izgalmas versenyen kívül idén a Régió Díjugrató Kupát is élvezhették a helyszínre kilátogató nézők – tudatták sajtósaik.

Az első helyet Tamás Csaba, korábbi Vágta-bajnok szerezte meg Villámlás nevű lován, Farkaslaka település képviseletében. Másodikként az egyik új induló, Libertényi Péter vágtázott a célba Hilton Haragoson Kézdialmás színeiben, míg a 3. helyezett a sepsiszentgyörgyi Fazakas János Alpár lett Tip-Top nyergében. Az 1-3. versenyző már biztosan esélyt kap arra, hogy megmutassa tudását a Nemzeti Vágta döntő futamain október 2-3-án a budapesti Hősök terén.

Szóljon hozzá!