ZETApress

hírportál

Még több diáksportot!

Újabb nagy volumenű kezdeményezést indított a NVESZ! Elindult a Nemzeti Versenysport Szövetség – Sport a testnevelésen túl elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési program.

A nyitórendezvényt ma délelőtt tartották a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolában, a Mártírok útja 205-ben. Az eseményt dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke nyitotta meg, majd a Klebelsberg Központ és NVESZ közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása előtt Hajnal Gabriella, a központ elnöke mondott köszöntőt.

Dr. Mészáros elnök elmondta, hogy az NVESZ 61 sportágából 38 szövetség teljesítette eddig a programba kerüléshez szükséges feltételeket. – A sportágak száma természetesen bővíthető, és biztos vagyok abban, hogy egyre többen vesznek részt a projektben! – bizakodott az elnök.

A nyitó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a programot a közelmúltban elhunyt Tóth László indította el, a projekt koordinátora a jövőben Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke lesz. Erdősi koordinátor elmondta, hogy a következő tanévben összesen 600 pedagógushoz szeretnének eljutni, hogy megismertessék velük az NVESZ sportágait.

Szóljon hozzá!