ZETApress

hírportál

Lezárják a fél várost

A portugál-francia Eb-meccsre ma is érdemes jó előre megtervezni az utazást! 21 órától F-csoportzáró mérkőzést játszanak a Népstadionban.

A BKK járatsűrítésekkel készül, egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti Szurkolói Zónát. A környéken már 17 órától lezárásokra kell számítani, ezért aki teheti, válasszon más útvonalat az úti célja eléréséhez.

Szombat délután játszotta második F-csoportmeccsét a magyar válogatott a Népstadionban. A BKK köszöni a fővárosban közlekedők megértését, amiért igyekeztek alkalmazkodni az emlékezetes meccs, valamint a szurkolói vonulás miatt megváltozott forgalmi helyzethez – és a folytatásban is kéri az érintettek türelmét.

A Puskás Aréna környezetében a portugál-francia mérkőzés miatt útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére. Aki tudja, megint jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat.

A szerdai rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 17 órától várhatóan éjfél után 01-ig közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a kötött-pályás közlekedési eszközök (a metró és a villamos) igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket!

Akinek lehetősége van rá, az ma – hacsak nem meccsre vagy a Szurkolói Zóna helyszínére megy – az utazása során kerülje el a Puskás Aréna és a Hősök tere környékét, illetve a környező útvonalakat. Aki a mérkőzés előtt, illetve után Újpestre vagy Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie: az M3-as metró, a 14-es és a 69-es villamos segíthet közelebb kerülni az úti célhoz.

Mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) metróállomástól gyalog közelíthető meg.

A BKK munkatársai folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges további járatsűrítést bevezetni.

A szervezők ezúttal is kérik, hogy aki tudja, mielőbb vegye át a koronavírus-fertőzés elleni védettséget igazoló karszalagját a Népstadionnál, a Fradi-pályánál vagy a városligeti Promenádon! Az UEFA EURO 2020 alkalmazásban további hasznos információk találhatók a stadion elérhetőségéről és a védettség igazolásáról is. A Népstadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni legkorábban a mérkőzés előtt három órával. A szervezők arra is kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a stadionhoz, melynek környezetében várhatóan 17 órától lezárják a közúti forgalom elől

a teljes Verseny utcát,
a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
a teljes Istvánmezei utat, valamint
az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között. A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után -, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park, valamint a Stefánia út / Thököly út megállókban is. A forgalomkorlátozások miatt előreláthatóan 17 órától számottevő változásokra kell számítani

a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es, 133E autóbuszjáratok,
a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok, továbbá
a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

Kérjük, hogy mindig figyeljék a tájékoztatókat, a részletekről és a forgalmi változásokról a BKK folyamatosan hírt ad!

A jegy- és bérletvásárlást a BKK szerdán hosszabb nyitvatartási idővel, éjfélig biztosítja a Keleti pályaudvari ügyfélközpontban, valamint a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson lévő pénztárnál. Emellett a Keleti pályaudvarnál tizenkettő, a Puskás Ferenc Stadionnál öt rendszeresen fertőtlenített BKK-automata üzemel. A metróbejáratok legforgalmasabb helyein lévő automatáknál a meccsnapokon munkatársaink segítenek a vásárlásban vagy a tájékozódásban. A jegy- és bérletvásárlást a BKK a Szurkolói Zóna bejárata közelében is biztosítja: az Olof Palme sétányon BKK mobil értékesítési pont üzemel a meccsnapokon 15 és 23 óra közötti nyitva tartással. A legközelebb eső értékesítési pontot a Pontkereső oldalon érdemes megkeresni. Számos népszerű bérlet- és napijegytípus a Közlekedési mobiljegy alkalmazás segítségével is megvásárolható, a mobiljegyekről bővebben a BKK weboldalán tájékozódhatnak.

A közterületeken lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani, ellenben a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben – így a metróállomásokon – változatlanul érvényben van a maszkviselési szabály. A rendszeres fertőtlenítésnek és a tavaly április óta kötelező maszkviselésnek köszönhetően a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás. Vigyázunk rátok, vigyázzunk egymásra! – kéri a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!