ZETApress

hírportál

100. Lengyel Rali

Lendületben a Herczig – Ferencz kettős! Az élmezőnyben autózik a Herczig Norbert és Ferencz Ramón a rali Eb-n. A Lengyel Rallye ma zárul – tudatta Világi Péter és Bányász Árpád.

A rali Európa-bajnokság 1. futamán Lengyelországban ült autóba a ŠKODA Rally Team Hungaria kettőse. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a pénteki kvalifikáción a 6. leggyorsabb időt autózta, a szuperspeciál után pedig a 14. helyről kezdte meg a versenyt.

Meglátszik az a plusz verseny, amit Portugáliában, a világbajnoki mezőnyben teljesítettünk. Jó a tempónk a nyitófutamon és nagy kedvvel versenyzünk – összegzett Herczig Norbert. A páros a zárónapot az összetett 6. helyről várja, ami ebben az erős mezőnyben kifejezetten jó pozíciónak számít.

Nagyon kis különbségek vannak a 4. helyezettől a kilencedikig. Igyekszünk mindent kihozni magunkból és az autóból az utolsó hat szakaszon – tette hozzá a négyszeres abszolút magyar bajnok. A mezőny ma Mikolajkiból az utolsó városi szakaszra Varsóba megy, és ott zárul a nagy presztízsű Lengyel Rallye, amelyet ezúttal 100. alkalommal rendeztek meg.

Szóljon hozzá!