ZETApress

hírportál

Nem jött össze Tokió

Borzasztóan kevés hiányzott a karatés Tadissi Martialnak az olimpiához. Egyetlen győzelemre volt a Tadissi Martial a tokiói olimpiai részvételtől – amely a sportág bemutatkozása lesz a játékokon -, ám hiába küzdött napközben fergetegesen a Párizsban péntektől vasárnapig zajló olimpiai kvalifikációs torna tegnap esti programjában nem sikerült kivívnia az ötkarikás indulási jogot.

A 67 kg-os súlycsoport selejtezői során korábbi vb-ezüstérmesünk fantasztikus teljesítményt nyújtott: öt győzelemmel egészen a döntőig menetelt, ezzel biztosította a helyét az esti programban. A finálét a kvalifikációs torna speciális szabályai miatt kivételesen ki sem játszották, hanem este a két döntős, valamint a két bronzéremig jutó versenyző körmérkőzést vívott annak eldöntésére, hogy ki lehet az a három karatés, akik a kategóriából kijutnak az olimpiára.

A körmérkőzések során az UTE sportolója először alulmaradt a jordán Almasatfa ellen, majd pont nélküli döntetlenre végzett az elődöntőben egyszer már simán legyőzött azeri Farzalijevvel. A mindent eldöntő utolsó csatában a török Samdan is nyert Tadissi ellen, aki ezzel a négyes utolsó helyén végzett, és így sajnos lecsúszott az ötkarikás részvételről. – Igazából megtettem mindent, amit lehet. Sajnálom, hogy a négyből a háromba már nem sikerült bejutnom. A selejtezők során jól éreztem magam, de úgy látszik, hogy ezt a körmérkőzéses lebonyolítást még szoknom kell – mondta a versenyt követően Tadissi Martial.

A pénteki nap másik két magyar indulója, női formagyakorlatban Sterck Laura, 55 kg-ban pedig Molnár Réka nem került az esti programba. Ma formagyakorlatban Nagy Botond, női 61 kg-ban Ilankovic Aleksandra, férfi 75 kg-ban pedig Hárspataki Gábor képviseli a magyar színeket – tudatta Turák Péter, az MKSZ sajtófőnöke.

Tadissi Martial eredményei:

Selejtezők:
A 32 közé jutásért: -Nikogoszjan (örmény) 2:0
A 16 közé jutásért: -Jokszics (szerb) 2:1
Nyolcaddöntő: -Berak (horvát) 1:1, bírói döntéssel Tadissi győzött
Negyeddöntő: -Thomas (angol) 5:1
Elődöntő: -Farzalijev (azeri) 5:2

Körmérkőzések:
-Almasatfa (jordániai) 0:4
-Farzalijev (azeri) 0:0
-Samdan (török) 3:4

Szóljon hozzá!