ZETApress

hírportál

Fan Zone a Műjégen

Felkészülten várja a BKK a városligeti Szurkolói Zóna pénteki megnyitását. Holnap kezdődnek a budapesti társrendezésű labdarúgó Eb küzdelmei. A BKK többek között járatsűrítéssel, mobil értékesítőhely működtetésével és megerősített utaskoordinátori jelenléttel igyekszik zavartalanná tenni a városligeti Fan Zone látogatóinak szórakozását.

Holnap 21 órakor Rómában a Törökország-Olaszország csoportmérkőzéssel kezdődik az egy hónapos labdarúgó Európa-bajnokság. A jelentős futballeseményhez kapcsolódóan holnap nyílik a Városligeti Műjégpályánál a Szurkolói Zóna (Fan Zone), ahol egyszerre legfeljebb 11 ezer focirajongó és kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket. A helyszín 31 napon keresztül délelőtt 11 órakor nyit és az aznapi utolsó mérkőzés után egy órával, szünnapon pedig 22 órakor zár. A Hősök teréhez közeli Városliget könnyen megközelíthető a közösségi közlekedés használatával, továbbá gyalog vagy kerékpárral is. A Szurkolói Zónához nem tartozik gépjárműparkoló, ezért érdemes az autót otthon hagyni!

A BKK forgalmi intézkedések bevezetésével segíti a szurkolók eljutását. Az M1 metró minden meccsnapon a késő esti időszakban nyújtott üzemidővel, a szokásosnál sűrűbben közlekedik. Június 26-tól a csoportmérkőzéseket követő kieséses szakasz meccsnapjain hosszabbítás vagy büntetőpárbaj esetén a földalatti ugyancsak a lefújáshoz igazodva jár. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez.

A jegy- és bérletvásárlást a BKK a Szurkolói Zóna bejárata közelében is biztosítja: az Olof Palme sétányon BKK mobil értékesítési pont üzemel majd, amely meccsnapokon 15 és 23 óra között tart nyitva. Emellett az M1 metró Hősök tere megállójánál két, rendszeresen fertőtlenített BKK-automata üzemel, ahol a jelenlévő munkatársaink készséggel segítenek a vásárlásban vagy tájékozódásban. A legközelebb eső értékesítési pontot térképes felületünkön érdemes megkeresni. Számos népszerű bérlet- és napijegytípus a Közlekedési mobiljegy alkalmazás segítségével is megvásárolható, a mobiljegyekről bővebben a BKK weboldalán tájékozódhatnak.

A BKK szorosan együttműködve partnereivel, az FKF Nonprofit Zrt-vel és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) fontosnak tartja, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt is biztosítsa a Hősök tere, a Népstadion, valamint a kiemelt helyszíneken a közösségi közlekedési megállók környezetének rendjét és tisztaságát, ennek köszönhetően pedig fokozza a kikapcsolódni vágyók komfort- és biztonságérzetét.

Érdemes közösségi közlekedéssel vagy gyalog érkezni a Népstadionhoz!

Tizenegy város, köztük Budapest ad otthont a június 11-e péntek és július 11-e vasárnap között rendezendő labdarúgó Eb-nek. A Népstadionban négy mérkőzést négynaponta játszanak: június 15-én kedden a Magyarország-Portugália, június 19-én szombaton a Magyarország-Franciaország, június 23-án szerdán a Portugália-Franciaország csoportmeccseket (aznap a mieink Münchenben a németekkel játszanak), június 27-én vasárnap pedig egy nyolcaddöntőt. A Népstadiont a legkönnyebben közösségi közlekedéssel, illetve gyalog lehet megközelíteni, ugyanis a rendezvény ideje alatt nem biztosítanak parkolási lehetőséget, továbbá a létesítmény környezetében útlezárásokra kell számítani. Ezek jelentős hatással lehetnek Kelet-Pest közlekedésére és az ott lakókra is. Ezért aki csak tudja, jó előre tervezze meg az utazását, fokozottan figyelje az utastájékoztatókat, s ha teheti, meccsnapokon utazása során kerülje el a Hősök tere és a Népstadion környékét, továbbá a környező nyomvonalakat! A nyári futballtorna változást hoz a fővárosban közlekedők életébe, ezért a részletekről a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan tájékoztatást ad – tudatták sajtósaik.

Szóljon hozzá!