ZETApress

hírportál

Nem bírtunk az írekkel

A 11-én pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő labdarúgó-válogatottunk tegnap este gól nélküli döntetlent játszott az írekkel a Megyeri úton barátságos találkozón. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese így 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozattal várja a kontinensviadalt.

A mérkőzés előtt az ír válogatott valamennyi tagja letérdelt, ezzel kifejezve a gyűlölet bármilyen formájának elítélését. A magyar futballisták – ahogy azt előzetesen jelezték – nem térdeltek le, hanem a mezük karján olvasható Respect feliratra mutattak. A szurkolók Szép volt fiúk! rigmussal köszönték meg, hogy a kedvenceik állva maradtak.

Az olasz szakvezető a hajrában csereként beállt Schön Szabolcs személyében újoncot avatott. A múlt pénteki újpesti felkészülési meccsről idekattintva olvashatunk. A mieink az Eb F-csoportkörében jövő kedden a címvédő portugálokat, rá 4 napra a világbajnok franciákat fogadják a Népstadionban, június 23-án szerdán meg a németek vendégei lesznek Münchenben.

Lőw morcos

Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a mieinkkel azonos csoportban szereplő német válogatott. Joachim Löw talált okot a bosszankodásra a Nationalelf 7:1-es sikere dacára. Úgy vélte, hogy a védők határozottabb közbelépése megakadályozhatta volna a lettek találatát – tudtuk meg Takács Gábortól.

A 100. válogatottságát ünneplő Manuel Neuer kapus is bosszús volt a kapott gól miatt, de nem hibáztatta társait. A Kicker Sportlap nem biztos abban hogy az Eb-n hatásos lesz a Kroos-Gündogan kettős a középpályán és a szakírók nem látják azt sem, hogy milyen szerepet tölthet be Kimmich a nemzeti 11-ben.

Szóljon hozzá!