ZETApress

hírportál

Bringás hősök a Hősök terén

Kerékpáros hősöket köszönthetünk a Hősök terén. A Tour de Hongrie szervezői és a Csömör Sport Kft. képviselői június 6-án vasárnap 14 órakor a Hősök terén köszöntik az idei Giro d’Italia két magyar hősét: Valter Attilát és Dina Mártont. Az élménybeszámolóval és közös kerékpározással összekötött eseményre minden kerékpáros szurkolót szeretettel várnak.

Hősöket köszöntenek a Hősök terén, az elmúlt három hétben ugyanis rengeteg örömet szerzett nekünk a két magyar fiú a világ egyik legnagyobb kerékpárversenyén, a Giro d’Italián. Tudtuk, hogy mindketten ragyogó képességű és felkészültségű sportolók, Dina Márton 2019-ben ezüstérmes és fehér mezes lett a Tour de Hongrie-n, Valter Attila pedig tavaly emlékezetes versenyben megnyerte a Magyar Körversenyt, hazavihette a Tour de Hongrie sárga mezét.

Nem véletlen, hogy a két fiatal, ígéretes kerékpáros kiérdemelte a nagy csapatok figyelmét, Valter Attila az idén a Groupama-FDJ WorldTeamben kapott szerződést, Dina Marci pedig az EOLO-Kometa ProTeamben szerepelhet. Mindketten lehetőséget kaptak az olasz Grand Touron, a Giro d’Italián, amelyet a magyar kerékpáros szurkolók még sokáig fognak emlegetni.

A negyedik szakaszon a két magyar srác együtt harcolta ki, hogy részese lehessen a nap szökésének, amelynek igazi nyertese Valter Attila lett, aki aznap átvehette a legjobb fiatalnak járó fehér mezt. Először viselhetett ilyen megkülönböztető trikót magyar kerékpáros Grand Touron. De ezzel közel sem volt vége!

A 6. szakasz hegyi befutójánál Valter Attila ismét remekül teljesített és sikerének köszönhetően átvette az összetettben is a vezetést! Három napon át rózsaszínben láttuk a világot, Valter Attila vezetett a Giro d’Italián, az egész világsajtó a fiatal magyar fiúról beszélt, cikkezett!

A becses ruhadarabot a 9. szakaszig sikerült hősiesen védeni, de a csoda a Giro végéig tartott, Attila remekül küzdött, végül minden várakozást felülmúlva a 14. helyen fejezte be pályafutásának második Grand Tourját. Dina Márton is emlékezetes Girót zárt, végigment karrierjének első nagy körversenyén, a 100. helyen végzett, ráadásul csapata, az EOLO-Kometa – amely ugyancsak először szerepelhetett Grand Touron – szakaszgyőzelemmel ünnepelte a nagy premiert.

Vasárnap 14 órától a budapesti Hősök terén köszöntjük a két bringást egy élménybeszámolóval és közös tekeréssel összekötött eseményen, amelyen az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt legfeljebb 500 fő vehet részt. Ezért kérjük, hogy a Facebook-eseményen jelöljék be a részvételi szándékot, ezzel is segítve munkánkat! – kérik a szervezők.

Szóljon hozzá!