ZETApress

hírportál

Illusztris edzőtársak

Olimpiai bajnokokkal együtt edz Pétervári-Molnár Bendegúz – tudta meg a JochaPress.hu. Fotónk Czucz Bálint felvétele.

A harmadik évezred első évtizedében még három felnőtt világbajnoki címet szereztek a gazdag tradíciókkal rendelkező magyar evezőssport akkori legjobbjai. A legutóbbi években viszont nem megy olyan jól a sportág hazai élmezőnyének. Így kétszeresen nagy örömöt okozott, amikor véglegessé vált: Pétervári-Molnár Bendegúz Rio de Janeiro után Tokióban is ott lehet, miután megszerezte a nagyon áhított kvótát.

Az ötkarikás játékokra történő felkészülés hajrájában, ha lehet, még nehezebb elérni olimpikonjainkat. A 29 éves evezős edző-édesapjával együtt most éppen Zágrábban készül. Jocha Károly főszerkesztő épp ott érte el Molnár Zoltán edző-édesapát.

M.Z: Régi jó baráti kapcsolatunkat tartva, éppen ezekben a napokban is közösen edzünk világszínvonalat képviselő horvát evezősökkel, a Sinkovics testvérekkel. Martin és Valent extra sikerlistával rendelkező versenyzők, hiszen a 2012-es londoni olimpián benne ültek az ezüstérmet szerzett normál súlyú négyesben, 2016-ban, Rio de Janeiróban pedig olimpiai bajnokok lettek kétpárevezősben. Remélem, ez az évek óta tartó kapcsolat idén a fiamnál is meghozza a jó olimpiai szereplést!

Zágráb után mi a következő állomásuk?

M.Z: Az utolsó világkupán veszünk részt az olaszországi Sabaudiában, onnan pedig egy Splithez közei, tizenhat kilométer hosszú víztározón folytatjuk a felkészülést. Ott a Sinkovics-testvéreken kívül török élversenyzők is beszállnak a közös munkába.

Hazai vizeken is feltűnnek majd?

M.Z: Igen, június 27-től ott tartjuk az edzéseinket, Budapesten szinte csak átutazunk. Július 8-án vesszük fel az olimpiai ruhákat, 10-15-e között ismét Szeged következik, majd 15-én repülünk Japánba.

Szóljon hozzá!