ZETApress

hírportál

Karate Eb-érmeseink

Két Eb-érmet nyertek parasportolóink: Kákosy Olívia arany-, Csatári János pedig ezüstérmes lett a Porecben megrendezett karate Európa-bajnokság para-karate versenyszámai során. Mindkét magyar sportoló az értelmileg akadályozottak mezőnyében állhatott dobogóra.

A fiatal Kákosy Olívia élete első para-karate világversenyén vett részt Horvátországban. Az UTE 19 éves sportolója kategóriájában a legmagasabb pontszámot kapta formagyakorlatára, ezzel az 1. helyen végzett, megelőzve spanyol és német vetélytársát.

Csatári János, a háromfős magyar küldöttség legtapasztaltabb tagja korábban már világbajnokságon és Európa-bajnokságon is végzett már 2. helyen. Az I-Karate SE csoportjából az 1. helyen jutott a döntőbe, ahol azonban alulmaradt spanyol riválisával szemben, így újabb ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.

A kerekesszékesek nagy létszámú mezőnyében a szintén Eb-újonc Harka József jó gyakorlatot mutatott be, amellyel végeredményben a 11. helyen zárt – tudatta Turák Péter, a Magyar Karate Szakszövetség sajtófőnöke.

Szóljon hozzá!