ZETApress

hírportál

Ádám bukása

Kakuszi Ádám: Biztató köridők, balszerencsés bukás. A H-Moto Team-MW Performance fiatal versenyzője számára nemcsak az új kategória, hanem a szakadó eső sem tette könnyűvé az első futamát a 2021-es Magyar Bajnokságban – tudatta Molnár Ádám, a H-Moto Team kommunikációs vezetője. Fotóink Erdélyi Károly felvételei.

Felemásra sikeredett a 600-ok között Kakuszi Ádám bemutatkozása. A H-Moto Team-MW Performance fiatal versenyzője most debütált új kategóriájában, ám a Pannónia-ringi első magyar bajnoki futamon nem tudta az edzéseken mutatott formáját hozni. A vizes pályán ugyan bukott, ám rengeteg tapasztalatot gyűjtve várhatja a két hét múlva sorra kerülő Főnix-kupa szezonnyitó viadalát.

Idén nemcsak kategóriát váltott Kakuszi Ádám – a 2021-es szezonban már a 600-ok között indul -, hanem ezúttal itthon versenyez, mégpedig a Magyar Bajnokságon szeretne minél jobban szerepelni, illetve a Főnix-kupán összetettben a legjobbak között végezni.

A Pannónia-ringen rendezték meg a 2021-es idény első magyar bajnoki viadalát, és a premier igencsak felemásra sikeredett a H-Moto Team-MW Performance versenyzője számára. Ádámnak nemcsak az új motorjával – Kawasaki ZX-6R -, az új kategóriájával kellett megküzdenie, hanem az időjárással is, ugyanis a szabadedzéseket követően már esőben és vizes pályán kellett motoroznia. Ennek ellenére a szabadedzéseken kezdett ráérezni a motorra és a köridők is egyre biztatóbbak voltak, ám az esőben beázott a Kawasakija, így nem tudta kimotorozni belőle a maximumot az időmérőn, így a tizedik rajtkockából vághatott neki a futamnak. A rajtja jól sikerült, egyre jobban gyorsult, ráérzett a pálya karakterisztikájára, és amikor már a negyedik körre fordult a mezőny, Ádám már a negyedik helyig zárkózott fel. A körideje alapján esélye volt arra, hogy dobogóra állhasson, ám túlvállalta magát, aminek bukás lett a következménye.

Nagyon bizakodva vártam az idei szezonnyitót, és az első napot követően már olyan időket motoroztam, amivel ha nem is sokkal, de megjavítottam a tavaly év végén futott időmet. Az időmérőn aztán semmi sem jött össze, előbb egy piros zászlós esés miatt mindössze két kört tudtam menni, majd a második kvalifikáción technikai gond hátráltatott. Maga a futam nagyon jól indult, ám sajnos elkövettem egy hibát, így hiába jöttem fel a negyedik helyig, bukás lett a vége. Nagyon sajnálom, mert úgy érzem, ha végigmentem volna, értékes pontokkal távozhattam volna a Pannónia-ringről – jelentette ki Kakuszi Ádám.

A fiatal versenyző mentora, Mohai János szerint nem okozott csalódást a tanítványa, hisz az esés mindig benne van a motorversenyzésben. – Nem volt egyszerű Ádám első versenyhétvégéje, hiszen az új, hatszázas kategóriában debütált, amit az eső alaposan megnehezített. A teljes versenyhétvégét nézve nem teljesített rosszul, nagyon biztatóak voltak a köridők, de elég volt egy kis hiba, és nem tudta befejezni a versenyt. Van még ideje, szorgalmas gyerek, és lesz lehetősége megszokni versenyzés közben a Kawasakit. Két hét múlva a Főnix-kupán remélem már teljesíti a versenytávot és eredményesen zárja a futamot – fogalmazott Mohai János.

Szóljon hozzá!