ZETApress

hírportál

Testépítő és fitness Eb

A jövő válogatott versenyzői megmutatták, hogy mire képesek. A magyarok ismét bizonyították: a kontinensen a sportág élvonalába tartoznak. A spanyolországi Santa Susana adott otthont a testépítő és fitness Európa-bajnokságnak, ahol a nemzeti csapat tagjai egy érem mellett 13 pontszerző hellyel zártak.

Acrobatic fitness kategóriában a junioroknál Balogh Eszter dobogóra állt, miután 3. lett – tudósított a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség Sajtócsapata. A több, mint 40 országot felvonultató kontinensbajnokságon a felnőttek mezőnyében négy 4. és egy 5. hellyel zártak a magyarok. Közel volt az éremhez Szalai Evelin (Bikini fitness -162 cm), a junioroknál érmet szerző Balogh Eszter (Acrobatic Fitness -163 cm), Győrffy Fanni (Artistic Fitness -163 cm) és Tóth Csenge (Artistic Fitness -168 cm). Bánhegyi Kata az 5. helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

Az Eb eredményei tökéletesen tükrözik a hazai szövetség koncepcióját. Korábban Huber István, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnöke úgy nyilatkozott: a jövő válogatottját építik. Az, hogy a magyarok jó része pontszerzőként zárt a nagyon erős mezőnyt felvonultató Európa-bajnokságon, azt jelzi, hogy jó úton járnak. További junior helyezések az Eb-n:

4. hely – Nyircsák József (Games Classic Bodybuilding)
4. hely – Hajdú Eszter (Acrobatic fitness)
4. hely – Ilosvay Viktória (Acrobatic fitness)
5. hely – Orbán Dominika (Bikini Fitness)
5. hely – Bogdán Szófia (Acrobatic fitness)
5. hely – Kiss Brigitta (Acrobatic fitness)
5. hely – Tóth Csenge (Artistic fitness)
6. hely – Vágó Virág (Acrobatic fitness)
6. hely – Győrffy Fanni (Artistic fitness)

Szóljon hozzá!