ZETApress

hírportál

Pénzügyőri röpi-siker

Először lett bajnok a Pénzügyőr. 2018-ban még fél-amatőr játékosok alkották a Pénzügyőr SE férfi röplabda csapatát. A 2020/21-es bajnokság végén pedig első bajnoki aranyát ünnepelhette a klub. Weczera Csaba szakosztály-vezetővel a fejlődésről beszélgettünk. – A Pénzügyőr 2017-ben ezüstérmet szerzett az Extraligában – indította Takács Gábor az interjút.

W.CS: Az volt az első jelentősebb sikerünk, ráadásul a Magyar Kupában is döntőt játszottunk. A következő évben viszont csak negyedikek lettünk a bajnokságban. Akkor döntöttünk úgy, hogy profi csapatot alakítunk. Addig a játékosaink munka mellett röplabdáztak, heti háromszor edzettek.

2019-ben pedig már a nemzetközi porondra is kiléptek.

W.CS: A 2018/19-es bajnokságban másodikok lettünk, így elindulhattunk a Challenge Kupában és eljutottunk a legjobb nyolcig.

A tavalyi első Magyar Kupa győzelmük már mutatta, hogy sikerült szintet lépniük.

W.CS: A kecskeméti döntőben az otthon játszó ellenfelünket győztük le, idén márciusban pedig a Ludovika Arénában a nagy-múltú Kaposvárt megelőzve védtük meg a trófeát.

Aztán a bajnoki döntőben ismét a kaposváriakkal találkoztak.

W.CS: Igen, az első két meccset hoztuk, majd a harmadikat itthon elveszítettük. Végül Kaposvárott ünnepelhettük első bajnoki címünket.

Köztudomású, hogy Brazília röplabdában a világ elitjéhez tartozik. Kávéországból hárman is Önöknél játszottak idén.

W.CS: Igen, van egy nagyon jó menedzser barátom Brazíliában, az ő segítségével igazolhattuk le a brazil játékosokat.

Milyen a klub utánpótlásának helyzete?

W.CS: Mintegy 250 gyerek és fiatal játszik nálunk. Örömmel mondhatom, hogy az U13-as korosztálytól kezdve a 19 évesekig minden korosztályban bejutottunk az országos döntőbe.

Szóljon hozzá!