ZETApress

hírportál

Szkander Halásztelken

Az egyik legrangosabb hazai verseny következik: jön a Nemzeti Döntő a szkanderosoknál. A válogatottak a május 22-ei versenyen is kvalifikációt szerezhetnek a szeptemberi világbajnokságra – tudatta az NVESZ Sajtó.

A Nemzeti Döntőnek Halásztelek ad otthont. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint a szombati versenyt nézők nélkül rendezik meg. Az előzetes várakozások szerint a nemzeti csapat minden nagyágyúja asztalhoz áll majd a XXXI. Gemenc Nemzeti Döntőn, amely az egyik legrangosabb hazai esemény a sportágban.

A magyar szkanderosok az utóbbi években Európa legjobbjai közé verekedték be magukat. A nagy nemzetközi versenyeken rendszerint dobogóra állnak a legjobbak, és várhatóan ez lesz a Georgiában megrendezendő őszi világbajnokságon is.

Korábban is zárt-kapuztak

Az idénykezdő országos bajnokság is zárt-kapus volt január 16-án, emellett a járványügyi előírásokat maximálisan betartva álltak asztalhoz a legjobbak. A szövetség információi szerint a teljes magyar élmezőny ott volt a Répcelaki Sportcsarnokban. Az ob egyben kvalifikáció is volt a májusi litvániai kontinensbajnokságra.

Azt már megszokhattuk, hogy a Magyar Szkander Szövetség versenyein több korosztály képviselteti magát. A felnőtt kategórián kívül több utánpótlás és masters kategória válogatottjai is összecsaptak, sőt ebben a sportágban külön figyelmet szentelnek a parasportolókra is.

Szóljon hozzá!