ZETApress

hírportál

42. TdH élőben

A Tour de Hongrie kommunikációs partnere, az A. S. O. minden eddiginél több televíziós megjelenést biztosít a Magyar Körverseny számára: világszerte, valamennyi kontinensen látható lesz, csaknem 800 millió ember számára válik követhetővé a viadal. 150 országban pedig élőben közvetítik majd a verseny szakaszait.

A ma esti csapatbemutatóval megkezdődik a 42. Tour de Hongrie hivatalos programja, holnap pedig a Siófok-Kaposvár szakasszal indul maga a verseny. – A Tour de Hongrie, mint minden profi kerékpáros körverseny, egyfelől izgalmas sportesemény, ugyanakkor Hazánk nemzetközi szintű turisztikai marketingkommunikációját szolgáló médiaprodukció: a televíziós és internetes közvetítések révén nézők százmilliói láthatják Magyarország legszebb tájait, természeti és kulturális kincseit, turisztikai látványosságait – mondta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke egy nappal a verseny indulása előtt.

Világszerte az A.S.O. 48 médiapartnere közreműködésével, 190 régió televíziós csatornáin lesz követhető a verseny. Hatalmas áttörést jelent, hogy 2021-ben tizenöt tv-társaság élőben közvetíti a Tour de Hongrie szakaszait, ennek köszönhetően 150 országban lesz látható Magyarország és a verseny! – tette hozzá Eisenkrammer Károly, a verseny fő-szervezője. Az élő közvetítést sugárzó tizenöt csatorna:

Magyarország: M4Sport
Franciaország: Eurosport France; L?Equipe TV (késleltetve)
Horvátország: SPTV
Izrael: Sport5
Norvégia: TV 2 Sport
Spanyolország: Esport3
Kazahsztán: Qazsport
Európa (54 országban): Eurosport (csak az 5. szakasz)
Balkán-félsziget (5 régióban): Sport Klub
Egyesült Államok, Európa, Ázsia, Ausztrália: GCN
2Kanada: Flobikes
Dél-Amerika (18 régióban): Claro Sport
Afrika (53 régióban): Supersport
Új-Zéland: Sky Sports

A Kormány az esemény sportszakmai megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, nemzetközi médiamegjelenését pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével támogatja.

Ebben az évben is kiemelt figyelmet szentel a Tour de Hongrie küzdelmeinek az Eurosport, amely az első négy etapról 45 perces napi összefoglalót sugároz az Eurosport1 csatornán, minden este 21 órától, ezeket az összefoglalókat az adást követő reggel-délelőtti órákban többször megismétli. Az ötödik, budapesti etapot az elejétől a végéig élőben közvetíti az Eurosport2 május 16-án 13 órától.

A napi 45 perces összefoglalókat átveszi a kolumbiai Senal, az Afrikában 53 régióban elérhető Supersport, a japán J Sports, a 18 régióban működő Eurosport Asia, az ausztráliai SBS, valamint a belga Sport10.

A teljes idei Tour de Hongrie-ról készülő 52 perces nagy-összefoglalót 23 további broadcaster mutatja majd be, köztük olyan tematikus csatornák, mint a cseh Sport5, a török TRT Sport, az amerikai Olympic Channel, a kínai Zhibo, a Fox Sports Asia és a világszerte elérhető CNBC.

A hírműsorok sem maradnak ki a sorból, például Szlovákiában az RTVS, Belgiumban pedig a VRT jelenít majd meg híreket a Tour de Hongrie-ról, ezeket a híreket négy nagy ügynökség teszi világszerte elérhetővé: a Reuters, az SNTV, az Eurovision (EBU) és az AFPTV.

Az A. S. O. gyűjtése alapján világszerte csaknem 800 millió elérést fed le a teljes televíziós közvetítési csomag – tudatta Kádár Kristóf, a Magyar Kerékpáros Szövetség kommunikációs vezetője.

Szóljon hozzá!