ZETApress

hírportál

Csapatbemutató a Tour-on

A 42. Tour de Hongrie ünnepélyes csapatbemutatójára május 11-én kedden 19 órától Siófok Fő terén kerül sor – tudatták sajtósaik.

A koronavírus-járványt övező szigorú intézkedések miatt a csapatbemutatón kizárólag a korlátozott számban meghívott vendégek lehetnek majd jelen, de a szervezők gondoskodnak róla, hogy az interneten keresztül, illetve a Tour de Hongrie hivatalos Facebook-oldalán keresztül minden kerékpáros szurkoló élőben követhesse majd az eseményt.

A nyár fővárosában már óriási a készülődés, a résztvevő csapatok közül vasárnap a helyszínre érkezett a Team BikeExchange, az Uno-X Cycling Team, az EOLO-Kometa, a Caja Rural-Seguros RGA és a Gazprom-RusVelo, de hétfőn is folyamatosan futnak be a résztvevők, ezen a napon várható Siófokon a többi csapat megjelenése. Az előzetes rajtlista idekattintva olvasható!

Minden eddiginél erősebb mezőnyt várnak az idei Magyar Körversenyre, a viadal történetében először képviseltetik magukat ilyen nagy számban a Tour de France-ról is ismert WorldTeamek, nyolc legmagasabb osztályú profi csapat indul: a holland Jumbo-Visma, az amerikai TREK-Segafredo, az ausztrál Team BikeExchange (soraiban a 2017-es Tour de Hongrie ezüstérmese, Peák Barnabás), az izraeli Israel Start-Up Nation, a német Team DSM, az ugyancsak német BORA-hansgrohe, a kazah Astana-Premier Tech és a Bahrain-Victorious.

Kilenc Pro Team is Magyarországot választotta ebben az időszakban, indul az olasz Androni Giocattoli-Sidermec (Pelikán Jánossal), az amerikai Team Novo Nordisk (Kusztor Péterrel), az olasz EOLO-Kometa (Fetter Erikkel), az orosz Gazprom-RusVelo, az olasz Vini Zabu-KTM, a belga Bingoal-Pauwels Sauces WB, a norvég Uno-X Pro Cycling Team, a spanyol Caja Rural-Seguros-RGA és a belga Sport Vlaanderen-Baloise, a további négy kontinentális klub, a szlovén Adria-Mobil, a román Giotti Victoria-Savini Due, a lengyel Mazowsze Serce Polski és az ugyancsak lengyel Voster ATS Team mellett a magyar válogatott lesz a 22. résztvevő együttes.

A nagyjából másfél órásra tervezett csapatbemutató holnap 19 órakor kezdődik, az eseményt az érdeklődők élőben követhetik majd az M4Sport online-felületén, illetve a Tour de Hongrie hivatalos Facebook-oldalán is.

Tour de Hongrie a tévéképernyőn és az interneten

Az M4Sport minden szakaszról élőben közvetít, de az interneten is élő képet láthatnak az érdeklődők. Hatalmas áttörés, hogy ebben az évben 15 televíziós társaság nagyjából 150 országban sugározza élőben a Magyar Körverseny szakaszait! Az egyes versenynapokról készült összefoglalókat is minden nap sugározzák a televíziós csatornák (köztük a kontinens legnépszerűbb sportcsatornája, az Eurosport is), vagyis Magyarország legszebb tájait, turisztikai és történelmi nevezetességeit ebben az évben is minden eddiginél alaposabban meg tudja mutatni a nagyvilágnak a magyar kerékpáros körverseny.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie május 12-én szerdán Siófokról rajtol, a nemzetközi mezőny a Siófok, Kaposvár, Balatonfüred, Nagykanizsa, Veszprém, Tata, Balassagyarmat, Gyöngyös-Kékestető, Budapest útvonalon öt versenynap alatt hét megyét (Somogy, Veszprém, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Heves), illetve 18 várost (köztük két megyeszékhelyt, Kaposvárt és Veszprémet, valamint Budapest fővárost), összesen 113 települést érint majd. Ebben az évben 22 csapat vesz részt a versenyen, minden együttes hat kerékpárossal állhatott rajthoz a tizenhatmillió forintos összdíjazású Magyar Körversenyen.

Szóljon hozzá!