ZETApress

hírportál

Fradi lett a kupagyőztes

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata sorozatban hatodszor hódította el a Magyar Kupát, miután 2:1-es félidő után 5:1-re legyőzte tegnap este az Astra-ALEF HFC-Üllő együttesét az M4 Sport kamerái előtt a Hungária körúti döntőben. A hétfő esti férfi MK-döntőről idekattintva olvashatunk.

A zöld-fehérek hatodik sikerükkel immár egyedüliként vezetik az örök-rangsort a László Kórház SC előtt, amely ötször diadalmaskodott. A Fradi 2015 és 2019 között megszakítás nélkül lett kupagyőztes, tavaly pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a sorozat és nem fejezték be, így nem hirdettek győztest.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett fináléban az esélytelenebb Üllő a 2. percben Inna Zlidnis öngóljával vezetést szerzett, de a fővárosiak 10 perc alatt fordítottak, a II. félidőben pedig újabb három gólt szerezve magabiztossá tették győzelmüket. A mérkőzés előtt a magyar szövetség köszöntötte Markó Edinát, aki hét év után 2020 végén távozott a női válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A szakember 86 találkozón irányította a nemzeti együttest.

Szóljon hozzá!