ZETApress

hírportál

TdH PCR gyors-teszttel

Május 12-én szerdán 13:45-kor Siófokról útjára indul a 42. Tour de Hongrie mezőnye – írtuk meg egy héttel ezelőtt. Azóta már megtudtuk, hogy a Nagy Rajt, a csapatbemutató előző este 19 órától 20:30-ig lesz Siófok Fő terén.

A TdH mind a 9 helyszínén látványos programokkal készülnek, de engem első sorban szülővárosom, Balassagyarmat eseményei érdekelnek. Ők 15-én szombaton a Közlekedési Kultúra Napja 2021 alkalmából ünnepséget tartanak. Helye: 1. Kerékpár Múzeum Balassagyarmat, Mikszáth K. u. 61. A vendégeket 09:30-tól fogadják. Programok 10 órától:

Megemlékezés a Közlekedési Kultúra Napjáról
Kerékpár fejlődéstörténeti kiállítás megnyitó
Nagy Biciklis Könyv bemutató
Ipoly Aktív Kerékpáros Túrarendszer indítása
Térségi kerékpár és e-Bike kölcsönző hálózat indítása
Kerékpáros Emlékoszlop avatás. Alkotó: Sztancsik József fafaragó művész, előadó: Csah Gábor polgármester. Az emlékoszlopot Révész Máriusz kormánybiztos avatja fel.

11 órakor a polgármesteri fogadást ad a Civitas Fortissima téri Városi Képtárban, s a TdH mezőnye is innen rajtol 12:30-kor a Gyöngyös-kékestetői célhoz.

A koronavírus-járvány miatt az éppen érvényes magyarországi védelmi korlátozások és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szigorú COVID-protokolljának együttes betartásával rendezik meg a versenyt, ez pedig a médiamunkásokat is érinti. A stáb a Tour de Hongrie során egy nem teljesen zárt médiabuborékban dolgozik majd, tagjait naponta tesztelni fogják. A média által használható területekre (például a sajtóközpontba, a célterületi sajtókamionba, illetve a célterületi fotópontra) csak azok léphetnek majd be, akik három napon belüli negatív PCR-teszteredménnyel rendelkeznek.

Aki mind az öt napon dolgozni akar, minimum két tesztre lesz szüksége. Aki nem hoz otthonról, a helyszínen 6000 forintos önköltséges árú PCR gyors-teszttel megszerezheti. Ha negatív eredményt kap, karszalagot biztosítanak neki, mellyel a médiabuborékban dolgozhat. Pozitív teszt esetén sajnos mielőbb hatósági házi karanténba kell vonulnia! A verseny teljes területén kötelező lesz a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás.

Szóljon hozzá!