ZETApress

hírportál

BVSC-nél a pályaelőny

Szombaton délután a népligeti uszodában fogadta az FTC a BVSC-t a női vízilabda bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában. Az már korábban eldőlt, hogy ez a két együttes egymás között dönti el a bronzérem sorsát – tudtuk meg Takács Gábortól.

Az I. negyed gól esőt hozott, 1:0-ra a Fradi, 2:1-re, 3:2-re és 4:3-ra a BVSC vezetett, 4:4-gyel zárult a játékrész. A folytatásban szép megoldások és bosszantó hibák jellemezték a csapatok játékát. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, a nagyszünetben 7:6-ra a zöld-fehérek álltak jobban.

A III. nyolc percben fokozódott a küzdelem, többször kontra foultot fújtak a játékvezetők. A záró negyedben remekül védekeztek a csapatok, ebben a játékrészben már nem esett gól. A Fradi legeredményesebb játékosa Tóth-Csabai Dóra volt három góllal, a vendégeknél Gémes Alexa ugyancsak három találatot jegyzett.

A 9:9-es végeredmény azt jelenti, hogy a zuglóiak kezdhetik hazai pályán a bronz csatát, amely az egyik fél 2. győzelméig tart. A második meccs a Fradi otthonában lesz. Ha ezután döntetlenre állna a két csapat, akkor a mindent eldöntő harmadik mérkőzést a Szőnyi úton játszanák. A döntőben az UVSE és a Dunaújváros csap össze, ez a két csapat szerepel az Euroliga budapesti négyes döntőjében is.

Szóljon hozzá!