ZETApress

hírportál

Íme a jövő bajnokai

Olimpikonok mutatták be a 3. Szentkirályi Tehetségprogram győzteseit. A kajak-kenu, a vívás és az öttusa fiatal sportolóit díjazták a MOB szakmai együttműködésével létrehozott Szentkirályi Tehetségprogram 3. szériájának online eredményhirdetésén.

A tehetségek kiválasztásában hazai sportlegendák: Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Fábián László olimpiai bajnok öttusázó is szerepet vállaltak. A program segítségével a reménységek egy lépéssel közelebb kerülhetnek álmaik eléréséhez, és hosszú távon tovább növelhetik a magyar olimpiai aranyérmek számát.

Rendhagyó online eseményen derült fény a Szentkirályi Tehetségprogram idei győzteseire. A tehetséges utánpótláskorú sportolókat felkaroló kezdeményezésben hazánk jeles olimpikonjai, Kovács Katalin, Nagy Tímea és Fábián László a döntést meghozó kuratórium mentoraiként vettek részt. A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával zajló Tehetségprogram a fiatal sportolók karrierjének előremozdítását, hosszú távon pedig a magyar olimpiai aranyérmek gyarapítását fejenként egymillió forintos díjazással segíti, amelyet a tehetségek a pályázatukban meghatározott céljaik megvalósítására fordíthatnak.

Magyarország díjnyertes ásványvize hosszú évek óta elkötelezetten támogatja a hazai sportéletet és a következő generáció tehetségeit. A jelenlegi helyzetben talán mindennél fontosabb, hogy a sport erejére támaszkodva összefogjunk, együtt szurkoljunk kiválóságainknak, és közösen örüljünk eredményeiknek. Bízom benne, hogy a harmadik alkalommal meghirdetett Szentkirályi Tehetségprogram díjazottjai a költséges edzőtáborokra, versenyekre és eszközökre fordított támogatás segítségével nagy előrelépést tehetnek karrierjükben, és hamarosan további fényes sikerekkel örvendeztetnek meg minket, sportrajongókat – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és tulajdonosa.

A tavaly indított 3. szériában a kajak-kenu, a vívás és az öttusa képviselőiből négy győztest hirdettek, mert a korábbi évektől eltérően ez alkalommal egy különdíj is gazdára talált.

A vívók közül a 18 éves Muhari Eszter kapta az elismerést, aki fiatal kora ellenére már kadet világbajnoki, valamint kadet, junior és felnőtt magyar bajnoki címekkel is rendelkezik. Eszter magabiztosan menetel a nagyobb megmérettetések felé, legközelebbi célja, hogy a júniusi felnőtt Európa-bajnokságon érmet szerezzen.

A kajak-kenu sportág díjazottja Máró Anna, aki első nemzetközi versenyén, az ifjúsági Európa-bajnokságon rögtön ezüstérmet szerzett. A 17 éves tehetség mindig a következő megmérettetésre koncentrál, azonban minden esélye megvan arra, hogy hamarosan a legnagyobb világversenyeken is képviselje hazánkat.

Az öttusázókat Viczián Bence képviseli a Tehetségprogramban, aki számos hazai elismerése mellett már két Európa-bajnoki cím tulajdonosa az U19-es kategóriában. A jövőben szeretne minél több alkalommal bizonyítani a nemzetközi színtéren, és dobogóra állni a legrangosabb világversenyeken.

Az idén első alkalommal odaítélt Különdíjat Kiss Péter Pál kajakos, Európa-bajnok parasportoló nyerte el. A fiatal tehetség első nemzetközi versenyéről rögtön Európa-bajnokként térhetett haza, azóta pedig egy világbajnoki címet is szerzett. Péter lépésről lépésre építi karrierjét, és eltökélten halad álma, a paralimpia felé.

Ismét remek döntés született, hiszen Muhari Eszter, Máró Anna, Viczián Bence és Kiss Péter mind ígéretes tehetségek, akikről a jövőben még sokat fogunk hallani. Büszkén támogatjuk a Szentkirályi Tehetségprogramot, hiszen ezáltal nem csak ahhoz járulhatunk hozzá, hogy az ifjú sportolók minden segítséget megkapjanak a felkészülésükhöz, de népszerűsíthetjük a hazai sportolókat és az olimpiai sportágakat is. A korábbi győztesekről már a tokiói felkészülés kapcsán olvashatunk híreket, izgatottan várjuk, hogy az idei díjazottak számára mit tartogat a jövő – mondta Sinkó Andrea, a Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának elnöke.

A nagyközönség április elejétől a 1,5 literes kiszerelésű Szentkirályi ásványvizek csomagolásán találkozhat a tehetségekkel. Emellett a sportrajongók májusban aktív szerepet vállalhatnak a fiatalok támogatásában: a weboldalon a három díjazott közül szavazhatnak kedvencükre, akik között a Szentkirályi a voksok arányában további egymillió forintot oszt szét.

Szentkirályi Magyarország

A Szentkirályi Magyarországot 2019-ben hozta létre a Mattoni 1873 Csoportot (korábban KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz alapítója, miután a Mattoni 1873 Csoport 2018-ban felvásárolta a Pepsi termékek magyarországi gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. üzleti tevékenységét. A felvásárlást követően a tulajdonosok a Szentkirályi Magyarország vállalati márka alatt integrálták a korábbi Szentkirályi és magyar Pepsi operációkat, létrehozva ezzel Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalatcsoportját.

A Szentkirályi Magyarország hazánk egyik meghatározó, családi kézben lévő élelmiszeripari vállalkozása. A hozzá tartozó Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna, Perrier, Pepsi, Schweppes, Mirinda, 7UP, Mountain Dew, Gatorade, Lays és Cheetos márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, szénsavas üdítőitalok és snackek piacán.

Szóljon hozzá!