ZETApress

hírportál

Teqball Budapesten

A BT Országos Teqball Bajnokságon egyéniben, párosban és vegyes-párosban is rendeztek fordulót. Már több mint 80 országban van teqball szövetség – tudatta az NVESZ Sajtó.

Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős sikerrel vette az akadályt a BT Országos Teqball Bajnokság páros-versenyében. A világbajnokok a budapesti állomáson megszerezték az első helyet a Csereklye Martin – Bene Zsombor duó és a Katz Balázs – Szegedi Zalán kettős előtt. A páros-verseny után a nők is asztalhoz álltak, a női egyéni bajnokság 1. fordulójában Vasas Lea lett az első, megelőzve Izsák Annát és Janicsek Zsanettet.

Az Országos Teqball Szövetség információi szerint vegyes-párosban Bányik Csaba – Janicsek Zsanett mindenkit legyőzött, az ezüstérem a Bakó Ádám – Vasas Lea duóé lett, míg a Blázsovics Ádám – Kota Gabriella egység lett a bronzérmes. A teqball magyar fejlesztésű sportág. Az utóbbi években kiérdemelte a Legdinamikusabban fejlődő sportág-címet. Jelenleg több mint 80 országban van nemzeti szövetsége a teqball-nak.

Szóljon hozzá!